Utvandrarna
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Utvandrarna

I mitten av 1850-talets Sverige lider folket av hårda kalla vintrar, svält och sjukdom som sveper genom byar och städer. Det samhälleliga tryck som kyrkan sätter på folket leder en grupp individer att bege sig västerut mot en ny framtid. Karl Oskar Nilsson och hans fru övertalas av brodern när dottern Anna dör att sälja gården och använda pengarna för att färdas till det fjärran landet Amerika. Där hoppas de finna ett nytt, lyckligare liv.

Med sig ifrån socken följer en brokig skara med prostituerade, präster och lösdrivare som tillsammans färdas genom det frusna Sverige till Karlshamn där de bordar skeppet mot Minnesota, en resa på tio långa veckor av sjösjuka och skörbjugg. Vi följer med på en ytterst mänsklig färd som rör vid det innersta hoppet för framtiden hos oss alla och modet som Karl och Kristina visar i de mörkaste omständigheterna. När de till sist anländer till Amerika inser de att den långa resan endast börjat.

Om boken

Utvandrarna är den första boken i en serie av fyra, följd av Invandrarna, Nybyggarna och Det sista brevet till Sverige. I boken får vi en inblick i Sverige på 1850-talet, den nya världen och de människor som hjälpt till att forma den värld vi känner till idag. Boken skrevs av Vilhelm Moberg och kom ut år 1949, och är hyllad av kritiker världen över. Idag anses denna bok vara en tidlös klassiker.

Lyssna på Utvandrarna gratis

Du kan redan idag ta del av spänningen i denna klassiker som skildrar Sverige historiskt på ett sätt som få verk lyckats med och som legat till grund för teaterföreställningar, tv-serier och filmer. På Nextory och BookBeat kan du lyssna på boken gratis under en begränsad period. Ljudboken läses upp av Magnus Schmitz och är 9 timmar och 51 minuter lång. Kom igång redan idag och följ Karl Oskar Nilsson och Kristinas resa.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat