Tordyveln flyger i skymningen
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Tordyveln flyger i skymningen

Boken Tordyveln flyger i skymningen gavs ut i bokform år 1978 med Maria Gripe som författare. Två år tidigare hade berättelsen gått som radioföljetong med manus av Gripe och Kay Pollack. Boken sorteras in som en barn- och ungdomsbok, men denna underbara, spännande och magiska berättelse passar även vuxna som vill uppleva en tänkvärd bok. Bokens huvudpersoner är de två ungdomarna Annika och David samt Annikas lillebror Jonas. Handlingen utspelar sig under ett sommarlov någonstans i Småland.

Ungdomarna får i uppgift att vattna blommorna på Selanderska gården över sommaren. Där hittar de några brev som drar in dem i ett mystiskt äventyr. Breven skrevs till den unga 1700-tals kvinnan Emelie. Genom breven får Annika, Jonas och David veta att det finns en tretusen år gammal gravstaty i någonstans i samhället Ringaryd där de bor. De börjar också höras oförklarliga viskningar på Jonas kassettband med ledtrådar som leder dem närmare statyn.

Spela schack över telefon

Barnen tillbringar allt mer tid på Selanderska gården och ibland händer det att telefonen ringer när David är där. På andra sidan luren hörs en gammal kvinna med spröd röst som är bortrest, men som vurmar för husets blommor och särskilt den gamla blå blomman. Damen börjar spela ett parti schack med David över telefon. De tre ungdomarna dras allt mer in i ett spännande äventyr där den ständiga frågan är om vårt liv avgörs av slumpen, viljan eller någon oförklarlig makt?

Lyssna på Tordyveln flyger i skymningen gratis

Tack vare tjänster som BookBeat och Nextory kan du nu lyssna på Tordyveln flyger i skymningen helt kostnadsfritt. Som ny medlem kan du nämligen prova tjänsten under en begränsad tid och väljer du att fortsätta prenumerationen gäller den helt utan bindningstid. Båda tjänsterna har kostnadsfria appar att ladda ner till Andriod och iOS. Boken har blivit en riktig klassiker och är en av Maria Gripes mest älskade böcker. Uppläsare är skådespelaren Tomas Bolme och lyssningstiden är 9 timmar och 51 minuter.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat