Tänka, snabbt och långsamt
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Tänka, snabbt och långsamt

Tänka, snabbt och långsamt handlar om hur vi fattar våra beslut. Ibland är vi logiska och ibland är vi definitivt inte det. Kahneman beskriver hur vi i vissa situationer lurar oss själva och hur och när vi ska vara uppmärksamma på det. I boken får du exempelvis svaren på varför det är mer fördelaktigt att ställas inför en domare direkt efter lunch snarare än senare på eftermiddagen och varför intelligenta kvinnor väljer att gifta sig med mindre intelligenta män.

I boken får du svar på detta och mycket mer. Kahnemans sätt att beskriva vårt sätt att tänka kommer med stor sannolikhet att förändra ditt eget sätt att tänka om hur du dina tankar egentligen fungerar. Boken täcker in tre faser av hans egen forskningskarriär och de insikter han kommit fram till, det tidiga arbetet kring kognitiva fördomar, sedan forskningen kring prospect theory och till sist forskningen kring lycka. Daniel Kahneman har med sin forskning blivit ansedd som en av våra viktigaste tänkare.

Sålt miljoner

Daniel Kahneman är professor i psykologi på Princeton University och 2002 mottog han Alfred Nobels ekonomipris. Tänka, snabbt och långsamt gavs ut 2011 och har numera givits ut i fler än 30 länder och har sålt i över en miljon exemplar. Boken är baserad på den forskning som Kahneman har bedrivit under flera årtionden både i Israel och USA och där hans erfarenhet beskrivs på ett intressant och gripande sätt i boken.

Lyssna på Tänka, snabbt och långsamt gratis

Om du hellre vill lyssna på dina böcker istället för att läsa är ljudboksversionen av Tänka, snabbt och långsamt ett hett tips. Boken är översatt av Pär Svensson och boken är uppläst av Per Lagergren. Väljer du att lyssna på boken har du nästan 17 timmar av intressant och forskningsbaserad läsning framför dig. Just nu har du möjligheten att lyssna på denna och många fler böcker hos Nextory och BookBeat gratis under en begränsad tidsperiod.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat