Rum 213
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Rum 213

Det är sommarlovet efter sjätte klass. 12-åriga Elvira ska åka helt ensam på kollo, men är inte ett dugg orolig för att skaffa nya kompisar. Framme på kollot får Elvira lära känna sina nya rumskamrater, Meja och Bea. De börjar packa upp i rummet och trivs bra ihop, men märker till deras förvåning att rummet de blivit tilldelade är vattenskadat. Flickorna får därför flytta in i ett nytt rum på kollot, rum 213, där ingen har bott på över 60 år.

Inne i rum 213 händer det hela tiden konstiga och oförklarliga saker. Bea drabbas av mardrömmar och de andra flickorna vaknar av hennes skrik, samtidigt som deras saker försvinner under natten. När Meja tar foton av Elvira ersätts hon med ett vitt sken, något flickorna tycker är mycket märkligt. Vad pågår egentligen i rum 213 och vem är den rödhåriga flickan i vit klänning som smyger omkring i korridorerna som bara Bea kan se?

Om Ingelin Angerborn

Författaren Ingelin Angerborn är född år 1966 i Göteborg och hon är känd för att skriva skrämmande berättelser till en yngre publik. Angerborn skriver ofta sina böcker ur ett jag-perspektiv, allt för att skapa en så spänningsfylld känsla som möjligt. Mycket av det hon skriver om är taget från verkliga händelser, men baseras också på rikliga fantasier och spännande idéer. Några av hennes populäraste utgåvor är bland annat Sorgfjäril och För alltid.

Lyssna på Rum 213 gratis

Ljudboken Rum 213 är en hårresande berättelse om tre flickor på ett sommarkollo där det försiggår konstiga saker i deras rum. Boken gavs ut år 2013 och har sedan dess hunnit bli en stor succé både bland bokfantaster och på biografer. I ljudboksversionen är det författaren Ingelin Angerborn som själv är uppläsare och boken har en längd på 4 timmar och 34 minuter. Vill du lyssna på denna bok kan du göra detta gratis via Nextory eller BookBeat under en begränsad tidsperiod.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat