Prästens Lilla Flicka
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Prästens Lilla Flicka

Det är vinter och den 16-åriga Josefin har träffat vad hon tror kan vara hennes livs kärlek. Hon är glad och tacksam att hon lyckats möta en kille som inte bryr sig om vare sig hockey i allmänhet, att hennes pappa är den kände Modotränaren eller om turneringen Oviks Cup. Faraz å sin sida hade i tolv år försökt att göra sig fri från sin släkt, från berättartraditionen och från landet han en gång hade flytt. Tillsammans skulle de båda börja om.

Josefins föräldrar Gunvor och Sten-Åke satt hemma i köket och började bli oroliga då Josefin inte kommit hem än. Sanningen var att Gunvor nog var den som oroade sig mest medan Sten-Åke mest bara var arg över att dottern inte kommit hem än. Gunvor fick en stor klump i magen när hon spanade ut genom köksfönstret och såg snön falla allt häftigare i gatlyktans sken. Hon försökte tänka att Josefin kanske bara var hos en vän, men hon kom aldrig hem.

Hela Örnsköldsvik engageras

Boken utspelar sig i ett vintrigt Örnsköldsvik där orten förbereder sig inför hockeyturneringen Ovik Cup. Efter att Josefin inte kommit hem den där kvällen börjar stadens frivilliga att gå skallgång. På grund av en snöstorm som förlamar hela Höga kusten försvåras eftersöksarbetet. Polisinsatsen leds av den oerfarna aspiranten Kajsa Nordin som upptäcker att ju mer hon nystar upp kring Josefin och försvinnandet, desto fler frågor uppstår. Parallellt dras en känd konstnär i Stockholm in i fallet. Hur hänger allt ihop?

Lyssna på Prästens lilla flicka gratis

Under en begränsad tidsperiod ger BookBeat och Nextory dig chansen att lyssna kostnadsfritt på Prästens lilla kråka av Susan Casserfelt. Du har ingen bindningstid och kan lyssna genom valfri enhet. Ladda gärna ner deras respektive app till din iOS eller Android om du önskar att höra på boken från din mobil. Ljudboken, som är utgiven av World Audio Publishing, är 11 timmar och 28 minuter och läses upp av den ofta anlitade Katarina Ewerlöf.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat