Pojken i randig pyjamas
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Pojken i randig pyjamas

Pojken i randig pyjamas utspelar sig i Tyskland under andra världskriget och du kommer att få följa Bruno, en nioårig pojke som precis har flyttat till ett nytt hus med sina föräldrar och sin storasyster. Bruno tycker det är tråkigt, där finns inga kompisar att leka med och utanför huset står ett högt taggtrådsstängsel som sträcker sig så långt Bruno kan se. En dag går han längs med stängslet och ser att det finns människor på andra sidan.

Bruno är helt oförstående om kriget och nazisterna och han vet inte alls varför människorna är bakom stängslet. Han träffar en jämnårig pojke i randig pyjamas vid namn Schmuel genom stängslet och de pratar med varandra varje dag. De finner en vänskap som egentligen inte borde finnas, men det är ingen mer än de två som vet om den. Båda två känner sig ensamma då de båda har tagits ifrån sina vanliga liv.

Om John Boyne

John Boyne är författare till boken Pojken i randig pyjamas och kommer ifrån Irland. Det är en bok som riktar sig till barn mellan 9 till 12 år, men även äldre personer kan ta lärdom av boken. Den visar hur oskyldigt ett barns tankar är, speciellt när de lever skyddat och inte har en aning om vad som pågår. Boyne lyckas beskriva den här gripande historien ur ett barns perspektiv på ett fenomenalt sätt.

Lyssna på Pojken i randig pyjamas gratis

Pojken i randig pyjamas läses upp av Peder Falk som är en känd svensk skådespelare. Han har haft en lång teaterkarriär vid Stockholms Stadsteater och läser upp ljudböcker med inlevelse. Pojken i randig pyjamas är 5 timmar och 34 minuter lång och den är väl värd varenda minut. Du har nu chansen att lyssna på boken gratis via Bookbeat eller Nextory under en begränsad period. Skapa ett konto och börja lyssna redan idag.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat