Ondskan
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Ondskan

Ondskan är en bok som är grym och fylld av våld, dessutom klassas den till stor del som självbiografisk. Romanen utspelar sig på 1950-talet och handlar om ungdomen Erik. Berättelsen tar sin början när han är under femton år gammal och dagligen får stryk av sin pappa. Han är ledare över ett gäng som är våldsamma och han blir relegerad från Läroverket på grund av gängets olagliga aktiviteter. Erik skickas då till internatskola av sina föräldrar.

Internatskolan Stjärnsberg är ännu värre än hemma när det kommer till våldsamheter. De använder sig av någonting de kallar kamratuppfostran, vilket innebär att de äldre ungdomarna bestämmer. Skolans regler är helt annorlunda och bestraffningarna är hemska. Erik vägrar lyda och han blir snabbt utsatt för vreden hos de äldre, men skillnaden är att Erik vet hur våld fungerar och han vet hur man slåss. Hur kommer det att gå för Erik under åren på internatskolan, kan våld besegra våld?

Om Jan Guillou

Jan Guillou är en mycket känd svensk författare och Ondskan klassas som en modern, svensk klassiker på många vis. Guillou har själv erkänt att boken till stor del är självbiografisk, vilket gör berättelsen ännu hemskare än om den enbart varit baserad på fantasi. Författaren är även uppläsare av ljudboken, vilket ger en annan dimension till berättelsen då han vet exakt hur känslan ska vara i varje ord. Guillou är en mycket omtyckt författare som har gett ut över tjugo böcker.

Lyssna på Ondskan gratis

Ondskan är en mycket spännande ljudbok som bjuder på 10 timmar och 52 minuter av intressant lyssnande. Just nu kan du dessutom lyssna på Jan Guillous klassiker helt gratis under en begränsad tid, både via Nextory och BookBeat. Det är med andra ord ett ypperligt tillfälle att lyssna på boken helt utan extra kostnad. Ondskan är en bok som borde läsas, eller lyssnas på, av alla då det är en klassiker utan dess like.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat