Nextory
App Store-betyg: 4,5 av 5
Vårt betyg:
Antal enheter: 1-4
Operativsystem:
Lyssna offline:
Familjeabonnemang:
Pris per månad: 139-279 kr
Prova Nextory gratis

Nextory

Nextory AB är ett företag som erbjuder abonnemangstjänster för digitala böcker så som ljudböcker samt e-böcker. Du kan lyssna på och läsa tiotusentals böcker via din dator, mobiltelefon eller surfplatta genom att registrera ett abonnemang hos Nextory. Nextory har funnits länge i branschen. Företaget lanserades redan år 2013, men då under namnet E2GO. E2GO ådrog sig inget större intresse från allmänheten, utan det var först efter namnbytet som Nextory blev en av de kändaste prenumerationstjänsterna i Sverige. När företaget startades var de först i Sverige med att erbjuda ett obegränsat utbud av digitala böcker. Idag finns Nextory inte bara i Sverige utan också i länder som Finland och Tyskland.

Hos Nextory kan du välja bland flera abonnemang som innehåller olika utbud samt kan användas av olika många personer. En person kan välja bland abonnemangen Silver och Guld. Flera personer kan prenumerera tillsammans med abonnemanget Familj - alla har dock fortfarande helt egna konton. Det gemensamma som gäller för alla abonnemang är att du lyssnar för en fast månadskostnad. Du kan dessutom lyssna på, eller läsa, ett obegränsat antal böcker per månad och ta del av dina utvalda böcker offline. I appen hittar du böcker från genrer som science fiction, deckare, fakta, biografer och erotik. Det finns även böcker för barn och tonåringar.

Nextorys abonnemang

Nextory erbjuder dig som kund ett flexibelt utbud av ljud- och e-böcker. Det gör de genom att ha flera olika abonnemang du kan välja bland. Det billigaste abonnemanget är Silver som kostar 139 kronor i månaden. I detta abonnemang har du tillgång till alla böcker som finns hos Nextory, förutom de nyaste böckerna. Dessa böcker får du tillgång till först sex månader efter att de lagts till i Nextorys bibliotek. Guld är ett abonnemang där du har tillgång till Nextorys fulla utbud och med det kan du även lyssna på alla nya titlar. Kostnad 169 kronor i månaden.

Är ni flera personer i familjen som vill kunna läsa och lyssna på digitala böcker finns abonnemangen Familj. Ett abonnemang för två personer kostar 199 kronor i månaden medan tre respektive fyra personer kostar 239 kronor och 279 kronor i månaden. Abonnemanget Familj ger er lyssnare tillgång till det fulla utbudet av böcker. Du kan dessutom begränsa vissa konton i Familjeabonnemanget till "barn". Det gör att utbudet av böcker barnanpassas så att barnen inte kommer åt opassande böcker för deras ålder. Du kan när som helst ändra eller avsluta ditt abonnemang. Betalningen för ditt abonnemang sker månadsvis och i förskott.

Utbud hos Nextory

Tjänsten Nextory har flera tiotusentals titlar i sitt bibliotek. Utbudet hos Nextory består utav både ljudböcker och e-böcker. Det här gör att du inte bara kan lyssna på dina valda böcker utan att du också alltid har tillgång till en textversion. Du behöver dessutom inte vara uppkopplad till internet hela tiden utan du kan ladda ner böcker för att läsa i offline-läge. Hos Nextory hittar du ett brett utbud av olika genrer. Du kan exempelvis läsa deckare, feelgood & romance, spänning, skönlitteratur, biografier & memoarer, fantasy & science fiction, fakta, samhälle & politik, personlig utveckling, serier & humor samt livsstil och mycket mer. Det finns även genrer som tonår & young adult samt barnböcker.

Det finns alltså böcker för alla tillfällen och alla smaker i Nextorys utbud. Det går även att hitta extra lättlästa böcker samt erotiska böcker. Här finns de mest populära svenska författarna representerade i bokutbudet så väl som välkända utländska författare. Majoriteten av böckerna hos Nextory är skrivna på, eller översatta till, svenska. Det finns dock också böcker på engelska och ibland även på bokens originalspråk. Förutom att du kan lyssna eller läsa klassiker så är Nextory också snabba med att lägga till nyutgivna böcker. Med andra ord utökas deras bokutbud ständigt. Om du är nyfiken på att se ett urval av vilka böcker som finns kan du besöka Nextorys hemsida.

Betalningsalternativ hos Nextory

Du betalar för Nextorys prenumerationstjänst månadsvis. Du betalar också i förskott inför varje månad och du måste uppge ett bankkort vid registrering. Det är från detta bankkort som betalningen kommer att dras varje månad. De kort som du kan betala med är VISA, Mastercard eller EuroCard. När du är inloggad på ditt konto kan du i inställningarna uppdatera din betalningsinformation. Om det någon gång inte finns tillräckligt med pengar på ditt kort, eller om ditt kort har gått ut, kommer Nextory att stänga ditt konto. Du kan då kontakta kundtjänst och uppdatera din betalningsinformation för att återaktivera ditt konto.

Säga upp Nextory

Om du har tröttnat på Nextory kan du välja att säga upp ditt abonnemang. Det här gör du enklast genom att du logga in på ditt konto på hemsidan www.nextory.se. Därefter klickar du vidare till "mina uppgifter" och "vill du avsluta ditt abonnemang?". Det går inte att säga upp abonnemanget i appen för tillfället. Om det är tid kvar fram till nästa betalningsdatum kommer du fortfarande att kunna använda ditt konto fram till nästa betalning. Det är viktigt att säga upp kontot i tid så att de inte hinner dra pengar för ytterligare en månad, därför sköter du enklast uppsägningen via hemsidan.

Vill du däremot kontakta kundtjänst för uppsägningen går detta också bra. Du kontaktar då Nextory på telefonnummer 08-411 17 15 eller mejl: kundservice@nextory.se. Kundtjänsten har öppet vardagar mellan klockan 09.00 och 17.00. Uppsägning på detta vis måste göras minst två dagar innan nästa betalningsdatum. När du har avslutat ditt abonnemang får du alltid ett bekräftelsemejl till din angivna mejladress. Du kan när som helst återaktivera ditt abonnemang genom att logga in igen och lägga till betalningsuppgifter. Dina sparade boklistor, din läshistorik och dina rekommendationer finns kvar. Om du önskar att pausa ditt abonnemang måste du säga upp det precis som beskrivs ovan, därefter kan du återaktivera kontot när du önskar.

Fördelar och nackdelar med Nextory

Det kan vara svårt att veta om en prenumerationstjänst för digitala böcker passar just dig och därför är det bra att ta reda på vilka fördelar och nackdelar som det finns. En av Nextorys största fördelar är det stora utbudet av böcker i olika genrer. Att det dessutom finns gott om böcker för barn och ungdomar gör att Nextory passar för hela familjen. Nextorys abonnemang Silver är mycket prisvärt och ett av de billigaste på marknaden. Där får du tillgång till de allra flesta böckerna, dock inte de allra nyaste. En annan fördel med Nextorys abonnemang är möjligheten till familjeabonnemang.

Familjeabonnemanget är en prisvärd lösning för mellan två och fyra personer som vill dela på abonnemangskostnaden, eller för de som vill erbjuda hela familjen en bra litteraturupplevelse. I Nextorys app kan du spara böcker i en läslista, dela bokrekommendationer med ett knapptryck och sätta flera bokmärken i en och samma bok. Du kan dessutom enkelt hoppa mellan olika böcker, och du fortsätter alltid på det ställe du var på sist. Några nackdelar med Nextory är att du inte kan säga upp abonnemanget i appen, att det inte går att skapa flera olika läslistor samt att Windows Phone och läsplattor som Kindle inte stöds.

Nextory rabattkoder och erbjudanden

Om du vill kunna uppleva Nextorys utbud lite billigare, eller om du vill prova appen innan du bestämmer dig för att prenumerera så finns det möjlighet till detta. Alla nya kunder får en 14 dagars gratis provperiod hos Nextory. Under provperioden har du tillgång till Nextorys kompletta utbud av ljudböcker och e-böcker. Allt du behöver göra är att skapa ett konto på Nextorys hemsida. Denna 14 dagars provperiod måste du avsluta inom 14 dagar för att slippa betala för ytterligare en månad. Önskar du att lyssna vidare sköts betalningen automatiskt. Vill du byta typ av abonnemang måste även detta ske innan dessa 14 dagar upphört.

Förutom denna gratis provperiod kan du ibland finna andra typer av rabattkoder eller erbjudanden. Exempelvis finns det ibland möjlighet att lyssna gratis på Nextory i 30 dagar. Dessa rabattkoder eller kampanjer delas ofta ut av olika kändisar, eller i Nextorys sociala medier. Du kan också leta efter rabattkoder på rabatthemsidor samt hemsidor för studenter. Är du student brukar du dessutom kunna få 50 procents rabatt på prenumerationspriset i två månader. Det är alltså alltid en fördel att kontrollera om du kan prova appen gratis innan du betalar fullpris. Kom dock bara ihåg att säga upp abonnemanget i tid om du inte önskar lyssna vidare.

Sammanfattning

Nextory är en månadsvis prenumerationstjänst för ljudböcker och e-böcker som funnits sedan 2013. Nextorys hemsida och app är snyggt utformade och enkla att använda. Det finns tre olika typer av abonnemang: Silver, Guld och Familj. Det mest prisvärda abonnemanget är Silver, men där ingår inte de senaste nyheterna. Har du familj, barn eller är ett kompisgäng som vill dela på kostnaden är familjeabonnemanget ett bra val. Att Nextory erbjuder ett familjeabonnemang med bra priser är ett mycket välkommet alternativ. Det stora utbudet av böcker är självklart en stor fördel och det finns många barnböcker som passar de yngre i familjen.

Det finns flera bra finesser i Nextorys app, det är exempelvis att du kan lägga till flera bokmärken i en ljudbok, att du kan snabbspola och lyssna på ljudboken i snabb uppläsning. Det är dessutom enkelt att spara böcker i en lista för framtida läsning och lyssning. Det är enkelt att säga upp abonnemanget, men det går inte att göra i appen. Detta är en stor nackdel, precis som att det inte går att spara böckerna i olika listor. Sparade böcker sorteras tyvärr inte heller efter genre. Nextory får 4 av 5 i betyg, och att det går att testa tjänsten gratis ger en extra guldstjärna.