När Hundarna Kommer
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

När hundarna kommer

När hundarna kommer kretsar kring karaktärerna Ester och Isaks intensiva kärlek till varandra. Parallellt med deras relation växer sig samtidigt nynazismen starkare i det lilla samhället där de bor. Plötsligt händer det som inte får hända - en ung pojke hittas död efter sviterna av en allvarlig misshandel. Det hela verkar ha hänt under en urartad fest vid en insjö. Dessutom kommer historien dem särskilt nära då det visar sig att Isaks yngre bror, Anton, har varit på plats när misshandeln inträffade.

I Jessica Schiefauers roman skildras det fasansfulla i att en framväxande rörelse leder till en ung pojkes död. Det blir en sommar som vänder upp och ner på vardagen för alla inblandade. I När hundarna kommer tas teman som våld, kärlek och besatthet upp. Romanen är obehagligt verklighetsförankrad och ett skrämmande exempel på vad grupptillhörighet och besatthet kan göra. Många har dragit paralleller till det uppmärksammade mordet på John Hron som mördades av nynazister blott 14 år gammal i Kungälv år 1995.

Vinnare av Augustpriset

När hundarna kommer gavs ut 2015 och senare samma år fick bokens författare, Jessica Schiefauer, ta emot det svenska litteraturpriset Augustpriset. Boken utsågs till "Bästa barn- och ungdomsbok". Den fick även priset "Spårhunden" för årets bästa barn- och ungdomsdeckare. Schiefauer har gett ut två böcker tidigare, varav hon tilldelats Augustpriset även för boken Pojkarna år 2011. Hon är utbildad folkhögskolelärare, men arbetar idag som författare. Vid sidan av skrivandet håller hon språk- och skrivarkurser.

Lyssna på När hundarna kommer gratis

Ungdomsromanen När hundarna kommer finns att lyssna på som ljudbok hos både Nextory och BookBeat. Dessa digitala prenumerationstjänster erbjuder kostnadsfri lyssning för nya kunder under en begränsad provperiod. Dy behöver bara registrera ett konto för att börja lyssna. Inläsare av Jessica Schiefauers ungdomsroman är Viktor Åkerblom och speltiden är 6 timmar och 19 minuter. Teckna din testperiod hos Nextory eller BookBeat för att lyssna på boken och få tillgång till tiotusentals andra titlar direkt i din app.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat