Möss och människor
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Möss och människor

Författaren John Steinbeck har skrivit romanen om George Milton och Lennie Small. De lever i Kalifornien på 1930-talet och deras sätt att försörja sig är att söka jobb på gårdar runt om i närheten. De har varit tvungna att fly från en gård, och anländer nu till ytterligare en. Kvinnan på gården blir rädd för Lennie när han genom ett missförstånd blir skrämd och håller fast i hennes klänning. George och Lennie måste då fly igen.

Den sista gården de kommer till erbjuder dem jobb och varsin säng. De får till och med en liten hylla att sätta sina behörigheter på. Deras dröm, och vad de fantiserar om, är att skaffa sig en egen gård där de kan vara fria och inte behöva låta någon annan styra dem. De trivs bra på gården och får vänner bland de andra som jobbar där. Lennie får till och med en valp.

Dödliga konsekvenser

George är Lennies trygghet i livet och de två står varandra mycket nära. På grund av Lennies handikapp hamnar han i farliga situationer som en konsekvens av missförstånd. Lennie dödar kvinnan på gården i ett sådant missförstånd. När de andra som jobbar på gården ser kroppen och förstår att det är Lennie som dödat henne, ser de rött och bestämmer sig för att döda Lennie. George gör då allt i sin makt för att skydda Lennie.

Lyssna på möss och människor gratis

Möss och människor finns att lyssna på som ljudbok. Om du vill kan du lyssna gratis på ljudboken hos Nextory och BookBeat. De erbjuder nya lyssnare att lyssna gratis under en begränsad tid. Möss och människor som ljudbok är 3 timmar och 15 min lång, och uppläsaren är Helge Skoog. Författaren John Steinbeck levde själv under den stora depressionen och flera av hans böcker handlar om folk som kämpade hårt för att överleva.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat