Mina drömmars stad
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Mina drömmars stad

Mina drömmars stad handlar om Henning, en pojke från landet som vandrar till Stockholm för att påbörja ett nytt liv. Året är 1860 och industrialismen är på gång att förändra staden. Du får följa hans liv tillsammans med kvinnan, Lotten, som han träffar i Stockholm och läsa om hur det är att vara arbetare i huvudstaden på den tiden. Boken är en utmärkt skildring om hur Stockholm förändrades i takt med industriernas framfart.

Boken gavs ut 1960 och är en känd klassiker samt del nummer ett i Fogelströms Stad-serie. Den ger en skildring utan dess like av Stockholm på slutet av 1800-talet. Henning är femton år när han vandrar in i Stockholm med sina drömmar om staden. I boken får du se Stockholm ur de fattigas perspektiv med allt vad det innebär - svält, pengabrist och brottslighet. Det är en gripande berättelse om en familjs kamp för att skapa ett bra liv.

Om Per Anders Fogelström

Per Anders Fogelström är en känd svensk författare, samhällsdebattör och journalist. Mest känd blev han just för Stad-serien där Mina drömmars stad är den första delen av fem. Fogelström levde hela sitt liv på Södermalm och han blev känd som författare år 1951. Han skrev mest Stockholmsskildringar och berättade i princip alltid om människors liv i sina böcker. Mina drömmars stad är en av hans mest lästa böcker och anses idag vara en riktig klassiker.

Lyssna på Mina drömmars stad gratis

Under en begränsad tid kan du lyssna på Mina drömmars stad gratis både på Bookbeat och Nextory. Boken läses upp av Helge Skoog, en känd svensk skådespelare som även har läst in många andra ljudböcker. Mina drömmars stad är 10 timmar och 59 minuter lång och det är väl värda timmar att njuta av. Passa på att lyssna Fogelströms Stockholmsskildring nu när det är helt gratis, du kommer inte att ångra dig.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat