Midvintermörker
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Midvintermörker

Året är 2012 och det är två dagar efter det högtidliga firandet av julafton. Denna morgon vaknar de svenska invånarna upp till något de aldrig kunnat förvänta sig - ett mörkt och strömlöst Sverige. Från denna dag skulle allting förändras och ingenting skulle någonsin bli som vanligt igen. Katastrofen är total då statsministern försvinner, viktiga funktioner i samhället slås ut och ett svagt försvar är på väg att kollapsa vilken sekund som helst. Vad är det som hänt?

Ett sabotage mot den ryska gasledningen vid namn Nord Stream, tätt följt av en rysk militärövning i Östersjön, leder helt plötsligt till ett uppriktigt anfall mot Sverige. I och med denna fasansfulla händelse samt att dödsantalet stiger i rask takt får vi i Midvintermörker följa med ett antal personers upplevelse under det dygn som skakar Sverige från grunden. Upplevelserna utspelar sig i allt från Faluns mörka vinterskogar till Försvarets Radioanstalts lyssnarpost, söder om storstaden Göteborg, och ett Malmö som rasar samman.

En storsäljare

Redan vid ljudbokens lansering kunde man förutse att det skulle bli en storsäljare. Kanske har detta att göra med att den släpptes år 2011, året innan det år som utspelas i ljudboken. Det skapar en viss mystik att lyssna på en roman om något som inte kan ha inträffat ännu. Midvintermörker har fått mycket bra recensioner av samtliga läsare, där bland annat bibliotekarien Mats Rosén har skrivit "tempofyllt, medryckande och håller spänningen uppe fram till slutet."

Lyssna på Midvintermörker gratis

Boken Midvintermörker är skriven av författare Lars Wilderäng och släpptes i oktober 2011. Ljudboken läses däremot inte in av författaren själv, utan av den välkände Magnus Roosman. Speltiden är 18 timmar och 46 minuter lång. Vill du också lyssna på denna rysande technothriller där Sverige får en rejäl omskakning kan du göra det via någon av streamingtjänsterna Nextory eller BookBeat. Där får du som ny användare lyssna helt gratis under en begränsad tidsperiod.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat