Midsommargryning
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Midsommargryning

Tio år efter den ryska invasionen av Gotland håller det svenska folket på att vänja sig vid den nya realiteten; att Gotland nu är en självständig stat under rysk kontroll och att den svenska positionen i världen slagits i spillror. Året är 2023 och Sverige har efter det korta kriget mot den ryska makten blivit oigenkännligt. Ett land med ekonomin i botten, större sociala klyftor och en bitter spänning till relationerna mot öst som när som helst riskerar ett nytt krig.

När rapporten kommer in att Ryssland återigen agerat aggressivt mot det svenska riket sätts en plan i verket för att återta Gotland ifrån den främmande maktens kontroll. Under midsommardagens morgon inleder Erik Segerfäldt i hemlighet ett anfall. Med sitt tappra agerande i kriget för tio år sedan är Erik en erkänd hjälte i Sverige och har sedan dess stigit i rang till ÖB. Med sina svenska trupper är han nu redo att slå tillbaka mot den främmande krigsmakten.

En utmanande läsning

Midsommargryning utmanar dig till att konfrontera en verklighet som det flesta inte känner igen sig i, men som likväl är verklighet för människor runt om i världen idag. Hur reagerar en befolkning på en främmande invasion och vilken sida är en armé lojal mot när allt ställs på sin spets? Hur hade du reagerat om krig förklarats och du inte kunde vara säker på din egen framtid? Och ofta ställer sig boken frågan; hur mycket är svenska politiker redo att uppoffra för stabilitet?

Lyssna på Midsommargryning gratis

Midsommargryning är den andra boken i Lars Wilderängs serie om en rysk invasion av Gotland och som kom ut 2013. Om du är redo att ge dig in i en alternativ fiktiv bild av Sverige i sann kris kan du redan idag lyssna på ljudboken helt gratis under en begränsad tid via tjänsterna Nextory och BookBeat. Uppläsare är Magnus Roosmann och ljudbokens längd är på 14 timmar och 48 minuter. Skapa ett konto och lyssna redan idag.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat