Märkta för livet
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Märkta för livet

Historien tar sin början en sommarmorgon på 90-talet när den då nioåriga Jana Berzelius vaknar upp ovetandes om vem hon är. Hon är på ett sjukhus, men hur hamnade hon här?Senare i livet får Jana, nu åklagare, i uppgift att leda undersökningen i ett uppmärksammat mord på Migrationsverkets tidigare chef. Historien tar en ny riktning när en död pojke påträffas, en pojke som verkar ha kopplingar till hennes egen dunkla bakgrund.

Märkta för livet är den inledande delen i den prisade kriminalsviten om åklagare Jana Berzelius. Boken gavs ut första gången 2013 och har sedan dess sålt i närmare 200 000 exemplar enbart på den svenska marknaden. Som vanligt när gäller serien om åklagare Jana Berzelius utspelar sig handlingen i Norrköping. Boken lockar till sträckläsning och Emelie Schepp hittar sätt att koppla ihop det förflutna med samtiden som gör att historien hänger ihop.

Första delen i succéserien

Emelie Schepps debutthriller banade väg för ytterligare fyra böcker i samma serie som alla kretsar kring huvudkaraktären åklagare Jana Berzelius. Serien har sålt fler än 1,5 miljoner exemplar och ses idag som en riktig succé i thrillerhyllan, inte minst med tanke på att rättigheterna har blivit sålda till ett 30-tal länder. Emelie Schepp har tagit emot en rad utmärkelser genom åren, bland annat har hon blivit Årets Deckarförfattare tre år i rad. Hennes böcker har dessutom nominerats till "Bästa deckare" i Stora ljudbokspriset.

Lyssna på Märkta för livet gratis

Den första delen i Emelie Schepps serie om Jana Berzelius finns nu tillgänglig i ljudboksformat via flera digitala abonnemangstjänster. Både Bookbeat och Nextory erbjuder dessutom kostnadsfri lyssning för alla nya medlemmar under en begräsad period. Lyssningstiden för Emelie Schepps kriminalroman Märkta för livet är 11 timmar och 47 minuter och boken läses in av Katarina Ewerlöf. Se till att teckna din provperiod hos Nextory eller BookBeat, ladda ner appen och börja lyssna redan idag.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat