Mannen som sökte sin skugga
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Mannen som sökte sin skugga

När den femte delen i Millenniumserien inleds avtjänar hjältinnan Lisbeth Salander ett straff på kvinno­fängelset Flodberga. Hon kämpar med att hålla sig undan de interna konflikterna på fängelset, men misslyckas. Det dröjer inte länge innan hon blir utmanad av en medfånge. Lisbeth får nya uppgifter om hur myndigheterna har begått övertramp mot henne under uppväxten - den mörka barndomen tycks aldrig ge Lisbeth ro. Mikael Blomkvist kopplas in för att undersöka saken närmare. Spåren leder förbryllande nog till en finansman.

Mannen som sökte sin skugga gavs ut 2017 och i händelsernas centrum står även denna gång Lisbeth Salander. I denna del belyses ämnen som hedersproblematik och statliga övergrepp. Tidigare har fyra ljudböcker utgivits i samma serie, den så kallade Millenniumserien. Inledningsvis var detta en triologi skriven av Stieg Larsson som även har filmatiserats. Senare har utgetts en fortsättning på Larssons verk i form av Det som inte dödar, författad av David Lagercrantz.

Om författaren

Författaren David Lagercrantz, född 1962, förvaltar Stieg Larssons kulturella skatt med värdighet. Mannen som sökte sin skugga är den andra uppföljaren i serien från David Lagercrantz. För den tidigare boken med titeln Det som inte dödar, utgiven 2015, har Lagercrantz vunnit flertalet priser. Av Lagercrantz har givits ut ett tiotal böcker tidigare, mest uppmärksammad är kanske biografin om Zlatan Ibrahimović. Den så kallade Millenniumserien sammantaget har sålt mer än några andra svenska böcker.

Lyssna på Mannen som sökte sin skugga gratis

Den femte delen i den hyllade deckarserien om Lisbeth Salander och Mikael Blomqvist finns tillgänglig som ljudbok via de båda prenumerationstjänsterna Nextory och BookBeat. Båda tjänsterna erbjuder dessutom gratis lyssning för nya kunder under en tidsbestämd provperiod. Starta din testperiod idag för att få tillgång till Mannen som sökte sin skugga av David Lagercrantz samt en rad andra böcker. Ljudbokens speltid är 13 timmar och 14 minuter och inläsare är Stefan Sauk.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat