Män som hatar kvinnor
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Män som hatar kvinnor

Män som hatar kvinnor handlar om Mikael Blomkvist, en journalist som har blivit dömd för förtal och som vill komma undan från uppmärksamheten kring rättegången och domen i Stockholm. Industrimagnaten Henrik Vanger ger honom uppdraget att skriva familjens släktkrönika, men det Vanger egentligen vill att han ska titta närmare på är hans brorsdotter Harriets mystiska försvinnande 1966. Blomkvist lär också känna den smarta, men också omyndigförklarade Lisbeth Salander som specialiserat sig på att ta sig in i datanätverk.

Det visar sig sedan att Blomqvist och Salander kommer en både mörk och blodig familjetragedi på spåren och beslutar sig för att gräva vidare i fallet. Tillsammans är de ett väldigt omaka par, men blir tillsammans oslagbara. Under bokens gång kommer de närmare lösningen på gåtan kring Harriets försvinnande. När de misstänker att en person i Henrik Vangers närmaste krets är inblandad i flera sadistiska brott stiger spänningen och författaren skapar en historia med ett starkt driv och starka samtida referenser.

En världssuccé

Män som hatar kvinnor är den första boken i Millenniumtrilogin, där alla böcker är skrivna av Stieg Larsson. Seriens tre böcker är de mest sålda i Sverige någonsin och Millenniumserien har blivit ett fenomen som sålt över 100 miljoner exemplar över hela världen. Under 2008 och 2009 gjordes det filmatiseringar av de tre böckerna där Män som hatar kvinnor var den första boken som blev till film. I filmerna spelas huvudrollerna av Mikael Nyqvist (Michael Blomqvist) och Noomi Rapace (Lisbeth Salander).

Lyssna på Män som hatar kvinnor gratis

Om du föredrar att lyssna på böcker istället för att läsa dem kan vi tipsa om att lyssna på Män som hatar kvinnor som ljudbok. I ljudboksversionen kan du njuta av 19 timmar lång lyssning uppläst av Reine Brynolfsson. Just nu kan du lyssna på Män som hatar kvinnor helt gratis under en begränsad tid via ljudbokstjänsterna Nextory och BookBeat. Skapa ett konto idag och börja lyssna gratis redan nu. Män som hatar kvinnor är en klassiker som inte får missas.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat