Luftslottet som sprängdes
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Luftslottet som sprängdes

Svårt skadad efter slutet på den föregående boken har Lisbeth Salander flyttats till Sahlgrenska Sjukhus där hon under polisbevakning genomgår operationer. Handlingen sätter omedelbart igång på högvarv när den hemlighetsfulla organisationen Sektionens före detta chef Gullberg tar sig in i sjukhuset för att mörda både Zalachenko och Salander, allt för att rikta misstankarna bort från Sektionen. Han lyckas endast med att ta livet av Zalachenko innan han själv begår självmord, precis utanför Salanders sjukhusrum.

Sektionen går på högvarv efter detta och ger sig in för att hindra att någon inser deras inblandning med Zalachenko. Sektionen mördar och förfalskar självmordslappar, stjäl från Blomqvists lägenhet och rånar Annika, allt för att mörka sanningen och för att hålla kvar misstankarna på Salander. Från sin sjukhussäng med endast en laptop och sina allierade måste Salander komma på hur hon ska bevisa sig oskyldig. Allt ställs på sin spets på Salanders rättegång där sanningen och lögnerna får kämpa mot varandra.

Mer om boken

Har du inte fått nog av Salander och Blomqvist? Den tredje boken i Millenniumserien erbjuder samma intensiva nivå av spänning och karaktärer som vi följer i sin utredning av mysterier och intriger. Boken kom ut 2007 i Sverige och den översatta versionen har varit högst på Amazons lista över bästsäljare, vilket är ovanligt för en internationell bok med annat originalspråk. År 2009 gjordes även boken till film och har funnits som mini-serie på SVT1 sedan 2010.

Lyssna på Luftslottet som sprängdes gratis

Om du vill återvända till Millenniumserien och följa Salanders berättelse kan du redan idag lyssna på boken gratis under en begränsad tid hos Nextory eller BookBeat. Reine Brynolfsson läser upp boken och ger dig hela 24 timmar och 10 minuter av spänning och drama. Om du har det tråkigt på pendeln till jobbet eller skolan är en ljudbok den perfekta lösningen. Du kan även lyssna offline genom att ladda ner ljudboken. Registrera dig och börja lyssna redan idag!

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat