Lazarus
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Lazarus

Redan 2009 avslöjades det vilka som stod bakom pseudonymen Lars Kepler. Det var de svenska författarna, och det äkta paret, Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril. Sedan debuten med Hypnotisören år 2009 har de hittills sålt 14 miljoner böcker i Joona Linna-serien. Sju kriminalromaner har getts ut i serien och Lazarus är den allra senaste. Boken släpptes i oktober 2018 och blev med sina 278 000 exemplar den mest sålda boken i Sverige det året. Försäljningen har fortsatt stadigt under 2019.

Lazarus är alltså den sjunde delen om kommissarien Joona Linna. Romanen handlar om att en man hittas död i en frysbox i Oslo. Offret är en okänd trofésamlare och gravskändare. Tätt efter kontaktas Joona Linna av en kommissarie från Tyskland som vill ha hjälp med ett mordfall i Rostock där en serievåldtäktsman hittats mördad. Det visar sig att offren har kopplingar till Joona Linna. En karaktär från tidigare böcker misstänks för brotten, vilket innebär att han måste uppstått från det döda.

Jonas Malmsjö har läst in ljudboken

Det är inte alltid du har tid att sitta ner i lugn och ro och läsa en roman. Då passar en ljudbok perfekt. Du kan lyssna i bilen, när du är ute och går eller när du tränar på gymmet. Lazarus finns som ljudbok och är uppläst av Jonas Malmsjö, som är en svensk manusförfattare och skådespelare. Han är son till de välkända skådespelarna Jan Malmsjö och Marie Göranzon. Ljudboken är sammanlagt 17 timmar och 16 minuter lång.

Lyssna på Lazarus gratis

För att lyssna på Lazarus gratis kan du använda tjänster som Nextory eller BookBeat. Du betalar en summa varje månad och har därefter fri tillgång till tusentals ljudböcker och e-böcker. Via Nextory och BookBeats appar kan du lyssna på Lazarus var och när du vill. Apparna funkar både på iOS och Android. Just nu kan du testa Nextory och BookBeat under en begränsad tidsperiod utan extra kostnad. Väljer du att fortsätta din prenumeration kan du avsluta den när som helst utan bindningstid.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat