Kallocain
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Kallocain

Leo Kall är en kemist som precis har uppfunnit ett medel som gör att staten kan ha total kontroll över alla människor. Detta medel kommer dock att påverka mycket mer än vad Leo trott, eftersom det kan få vem som helst att säga sanningen. Kall är själv en god medsoldat och han litar på staten som styr dem alla och tycker att det är bra att den finns. Samtidigt längtar han till något, bortom staten.

Kall har en fru som heter Linda. Dock är han svartsjuk på henne och misstänker att hon har varit otrogen. Därför är han tvungen att utveckla sanningsserumet - han måste få reda på sanningen. När Leo skapat det måste det först testas på försökspersoner och de pratar om en värld bortom denna, bortom kontroll, med människor som litar på varandra. Det skapas en inre kamp i Leo Kalls huvud och han börjar undra om staten verkligen är så bra?

Bakom historien

Karin Boye kom ut med denna bok under 1940-talet och mycket i boken är baserat på den tid som Karin levde i. Hon såg både den utveckling som skedde i Tyskland och i Sovjetunionen. Därför ville hon skapa en bok som visade en skrämmande profetia genom att visa på hur ett samhälle kan se ut om staten styr och övervakar varenda individ, ett samhälle där alla människor inte är mer än brickor i ett spel.

Lyssna på Kallocain gratis

Låter detta som en bok för dig? Då kan du skapa ett konto hos streamingtjänsterna BookBeat eller Nextory. Via dessa tjänster kan du lyssna på vilken ljudbok du vill helt gratis under en begränsad period. Därefter gäller en månatlig prenumeration utan bindningstid. Kom igång redan nu genom att ladda ner någon av apparna och njut av en lugn stund med en ljudbok. Kallocain är inläst av Leif Pagrotsky och har en speltid på 6 timmar och 15 minuter.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat