Hungerspelen
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Hungerspelen

Hungerspelen är en gripande historia om syskonkärlek och om hur tittarsiffror är värda mer än människors liv. Denna roman utspelar sig i framtiden och är i första hand riktad mot ungdomar, men även äldre läsare kan ha nöje i att läsa boken. Det är en blandning av dystopi, fantasy och sci-fi där du får se ungdomar kämpa för liv och död i direktsänd tv - allt för att de mer välbärgade människorna ska ha någonting att titta på.

I Hungerspelen lottas två ungdomar mellan 12 och 18 år ut från varje distrikt för att delta i de årliga hungerspelen. Du får möta Katniss Everdeen från distrikt tolv som älskar sin lillasyster Primrose över allt annat. När Primrose blir lottad som distriktets kämpe har Katniss inget annat val än att offra sig själv för att ta sin systers plats. Det är en gripande historia om kärlek, grymhet och hur hemsk världen kan vara.

En framtidsroman

I denna framtidsroman kretsar allting kring de årliga Hungerspelen, en tävling där 12 ungdomar tränas och stylas innan de släpps ut på en spelplats. Vad går tävlingen ut på? Att överleva, då det är den som står levande i slutet som vinner och får åka hem. Under tävlingens gång ska kämparna försöka få sponsorer som kan hjälpa dem genom att skicka diverse hjälpmedel till dem. Allt detta sker hela tiden i direktsänd television.

Lyssna på Hungerspelen gratis

Just nu har du chansen att lyssna på Hungerspelen helt kostnadsfritt, både via Nextory och Bookbeat, under en begränsad period. Uppläsare av ljudboken är Rebecka Hemse, en svensk skådespelerska med gott om erfarenhet både inom teater och film. Hungerspelen är 10 timmar och 9 minuter lång och Hemse gör en mycket bra uppläsning som förhöjer spänningen. Ta chansen att lyssna på Hungerspelen gratis redan idag - du kommer helt klart inte att ångra dig.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat