Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket

Allan Karlsson sitter med sin vän Julius på Bali och har nästintill lika tråkigt som för ett år sedan, då han klättrade ut ur sitt fönster på sin hundrade födelsedag. Hundraåringen kämpar på och nu väntar en ny födelsedag. Vännen Julius bestämmer sig därför för att fira Allan med en luftballongfärd. Allan tycker att det är en alldeles ypperlig idé, men föreslår att de tar med sig något att dricka upp om ballongen skulle stå still i luften.

Luftballongfärden blir dock allt annat än vad Allan och Julius kunde förvänta sig. Vinden tar de båda vännerna på en galen resa runt världen. Resan genom all galenskap kommer att handla om tuppfäktning mellan världsledare, kärnvapenkapprustning, dumheter och impulsiva beslut. På vägen fullbordar de möten med Donald Trump, Kim Jong-un, Angela Merkel och Vladimir Putin. De träffar också på en svensk utrikesminister som funderar allvarligt på om all galenskap verkligen händer på riktigt.

En succé av Jonas Jonasson

Den första utgåvan av Hundraåringen blev snabbt en stor succé, något som fick författare Jonas Jonasson att fortsätta serien om Allan Karlsson. Karaktären i berättelsen är inte bara en hundraåring som rymmer från sitt eget födelsedagskalas och som i andra romanen åker på äventyr jorden runt, han har också upplevt mirakulösa saker under sitt liv. Jonasson arbetar på ett sätt som granskar människors fel och brister på ett charmigt, humoristiskt och alldeles enastående sätt.

Lyssna på Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket gratis

Kanske är det dags för dig att lyssna på ljudboken Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket och få uppleva samma galenskaper som Allan och Julius. Författare Jonas Jonasson har inte läst in boken själv, utan uppläsningen står Magnus Roosmaan för. Ljudboken har en speltid på 12 timmar och 34 minuter. Vill du också lyssna på detta humoristiska äventyr kan du göra det via streamingtjänsterna Nextory eller BookBeat helt gratis under en begränsad tidsperiod.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat