Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Efter ett mycket långt och ytterst spännande liv hamnar Allan Karlsson på ett äldreboende där han tänker spendera sin sista tid. Problematiskt nog vägrar Allans hälsa att ge upp och dagen är nu kommen då han fyller tresiffrigt. Ett riktigt stort firande står utanför och väntar, med lokaltidning och kommunalråd på plats - ett firande såpass oönskat av Allan att han bestämmer sig för att kliva ut genom sitt fönster och rymma. Dock har han både poliser och tjuvar hack i häl.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann utspelar sig med Allan på rymmen och hans nyfunna vänner, något som urartar till en månadslång jakt efter hundraåringen. Förutom en spännande jakt innehåller ljudboken också en nostalgisk resa tillbaka till 1900-talet - den glada Allan Karlssons livshistoria. Hur kommer det sig exempelvis att Allan har fått lift av den tidigare premiärminister Churchill till en middag med den blivande presidenten Truman? Eller att han tillbringat flera månader vandrandes över Himalaya?

Om Jonas Jonasson

Jonas Jonasson är född och uppväxt i Växjö, Småland, och har alltid haft ett brinnande intresse för både att skriva och att läsa språk. Så efter språkstudier i Göteborg blev han journalist, först på Smålandsposten och därefter på Expressen. Han startade därefter en egen konsultverksamhet, tätt följt av medieföretaget OTW. Efter 20 år av detta arbete tröttnade Jonasson och sa upp allt han ägde och sålde sina saker. Han är nu bosatt i den schweiziska kantonen Ticino, där han skriver sina romaner.

Lyssna på Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann gratis

Utgåvan Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann är en populär bok, ljudbok och e-bok skriven av Jonas Jonasson från år 2009. I ljudboksversionen är det Björn Granath som står för inläsningen och ljudboken är hela 13 timmar och 29 minuter lång. Om du inte vill läsa den fysiska boken som är 371 sidor lång kan du välja att lyssna på ljudboken gratis hos Nextory eller BookBeat under en begränsad tidsperiod.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat