Hjärnstark
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Hjärnstark

Anders Hansen är överläkare i psykiatri och en ständigt anlitad föreläsare kring vikten av fysisk motion. Inte bara för kroppen utan också för din hjärna. Han hävdar att om du vill tåla stress bättre, få ett bättre minne, ökad kreativitet och till och med bli mer intelligent ska du inte lösa korsord, utan röra på kroppen. I boken skriver Hansen om hur regelbunden träning för kroppen även visat sig vara den bästa hjärngympan.

På ett lättförståeligt sätt med vetenskaplig bakgrund skriver Hansen om hjärnans mekanik och samspelet med övriga kroppen. Idag vet läkarvetenskapen att hjärnan ständigt förändras och att det hela tiden skapas nya hjärnceller samt kopplingar mellan dem. Hansen skriver om fascinationen för hur något så litet som hjärnan innehåller allt du någonsin har lärt dig samtidigt som den inte drar mer energi än en glödlampa. Tilltalet är genom genomgående "du", varför du hålls engagerad boken igenom.

Vi är vår hjärna

Anders Hansen skriver att vi är vår hjärna. Tidigare har läkarvetenskapen vetat att vi har en hjärna, men det finns en stor skillnad mellan dessa två. Eftersom hjärnan hela tiden förnyas kan vi också ändra hur vi är. Hansen vill öka kunskapen till allmänheten kring hur hjärnan fungerar och dela med sig av den mystik och det rika innehåll som ryms där i. Han är ofta anlitad som föreläsare, medverkar regelbundet i tv-program och var också sommarpratare år 2019.

Lyssna på Hjärnstark gratis

Ta chansen genom BookBeat eller Nextory att lyssna på den mycket intressanta Hjärnstark av Anders Hansen helt kostnadsfritt. Du har möjlighet att prova på tjänsten i två veckor utan bindningstid. Lyssna vart och när som helst genom datorn, telefonen eller surfplattan. Båda tjänsterna har kostnadsfria appar att ladda ner till Andriod och iOS. Hjärnstark ger hopp och konkreta tips på hur du kan forma om din hjärna genom fysisk motion. Uppläsare är Johan Svensson och boken är 7 timmar och 14 minuter.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat