Hennes nya namn
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Hennes nya namn

Det har sagts att Hennes nya namn av Elena Ferrente är en av de mest intensiva klasskildringarna som skrivits i vår tid. Handlingen utspelar sig i Neapel där huvudpersonen Elena och hennes väninna Lila växer upp tillsammans i stadens fattigkvarter. Elena har formats och blivit den hon är tack vare skomakarna, murarna och hemmafruarna som sliter för sin överlevnad i de italienska kvarteren. Under ytan finns också katolicismen ständigt närvarande som håller upp en patriarkal ordning.

Hennes nya namn är ljudbok nummer två om Elena och hon har nu frigjort sig från sin uppväxts kvarter för att börja på universitetet. Enligt Elena har hon nästan nått ändå fram - hon har nästan fått vänner, hon har nästan gjort sig fri från sin uppväxt och hon har nästan blivit någon, men hon kommer inte ända fram. Mitt i detta nästan kommer Elenas mamma en dag till universitetet och världarna krockar. Elenas nya värld krymper och hennes gamla gör sig påmind.

Väninnans värld rasar

Elenas väninna gifte sig med charkuterihandlaren Stefano Carracci, men redan under bröllopsnatten insåg Lila att det var ett misstag att gifta sig. Hon övertalar Elena att följa med till ön Ischia som Lila har skickats till på grund av hälsoskäl. Vistelsen ska komma att påverka dem båda och vara avgörande för deras livsval och fortsatte liv. Boken handlar om frigörelse och om val, men kanske framförallt om en stark vänskap mellan två kvinnor.

Lyssna Hennes nya namn gratis

Tack vare tjänster som BookBeat och Nextory kan du nu lyssna på Hennes nya namn helt kostnadsfritt. Du har möjlighet att prova på tjänsten i två veckor utan bindningstid. Du har dessutom möjlighet att ladda ner BookBeat och Nextory kostnadsfritt till både Andriod och iOS. Hennes nya namn är en mycket stark skildring om vänskap och gavs ut som ljudbok under 2016. Inläsare är Odile Nunes och lyssningstiden är 16 timmar och 59 minuter.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat