Grottbjörnens folk
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Grottbjörnens folk

I Grottbjörnens folk möter du en klan av neandertalare som har levt i generation efter generation. De har bott i sina grottor och männen har jagat mammutar, björn och andra djur medan kvinnorna har samlat växter, bär och nötter. Efter att klanen drabbats av ett jordskalv går deras grotta inte längre att bo kvar i. De blir tvungna att bege sig ut på vandring för att hitta ett nytt boende. På vandringen hittas den lilla cromagnonflickan Ayla som har blivit föräldralös efter jordbävningen.

Ayla får växa upp i klanen och det är medicinkvinnan Iza som tar hand om henne. Iza lär Ayla allt hon vet om läkande växter och hur skador ska tas hand om eftersom Ayla anses ful. När flickan blir äldre får hon hjälpa klanens mog-ur (shaman) då han ska besöka klanens ande - grottbjörnen - som har en stor betydelse för klanen. Ayla tänker inte som de andra i klanen och hamnar därför i konflikter innan hon till sist blir utstött av klanledaren.

Om Jean M. Auel

Jean M. Auel föddes i Chicago 1936 och är känd för att ha skrivit berättelsen om Ayla. Auel har skrivit sex böcker och du får följa Ayla från hennes uppväxt hos Grottbjörnsklanen tills hur hon hittar andra som henne själv. Hon räddar liv, blir kär och annat rafflande. Jean började 1977 att efterforska om istiden för att kunna skriva den första boken. Han gjorde mycket research och provade på mycket inför sina böcker för att göra dem så verklighetstrogna som möjligt.

Lyssna på Grottbjörnens folk gratis

Vill du följa med på Aylas resa kan du lyssna på ljudboken Grottbjörnens folk via Nextory och BookBeat helt gratis under begränsad tidsperiod. Boken är 22 timmar och 16 minuter och uppläsare är Helene af Sandberg. Du har många härliga avkopplande timmar framför dig där du får följa Ayla och hennes öde. Ladda ner apparna redan idag och du kan enkelt lyssna via din mobil eller surfplatta när du har en stund över.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat