Flyga Drake
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Flyga drake

Flyga Drake är en gripande berättelse om två pojkar som växer upp tillsammans i Afghanistan, men de lever helt skilda liv. Den ena av dem, Amir, är son till en rik man och den andra pojken, Hassan, är son till den rika mannens tjänare. Hassan ställer alltid upp för sin vän, men när Amir för en gångs skull får möjlighet att ställa upp för Hassan sviker han honom istället, trots att de båda varit oskiljaktiga sedan de var riktigt små.

Detta sker efter att Amir har vunnit en drakflygningstävling och senare blir Afghanistan invaderat av styrkor från Sovjetunionen. Amir och hans far flyr då landet, men han glömmer aldrig bort Hassan. Du hör berättelsen ur Amirs synvinkel och författaren Khaled Hosseini berättar en del av Afghanistans historia med ett annat perspektiv än den tidigare har berättats. Det är en historia utan dess like som fångar läsare utan problem med sin gripande berättelse.

Om Khaled Hosseini

Författaren till boken, Khaled Hosseini, är en amerikansk-afghansk författare som har bott i USA sedan han var 15 år gammal. Flyga Drake har lite självbiografiska influenser och den har getts ut på nästan 50 olika språk. År 2007 var Flyga Drake årets bäst säljande roman i USA och det är inte konstigt med tanke på allt som berörs i boken, så som kärlek, fruktan, skuld och heder. Det är en mycket stark berättelse som uppskattas av många.

Lyssna på Flyga drake gratis

Om du vill lyssna på ljudboken Flyga Drake gratis bör du passa på nu. Just nu kan du nämligen lyssna på ljudboken helt kostnadsfritt under en begränsad tid både via Bookbeat och Nextory. Uppläsare är den kända svenska skådespelaren Krister Henriksson, så du kan räkna med inlevelse av världsklass. Ljudboken är sammanlagt 14 timmar och 11 minuter lång, men tiden kommer att flyga förbi. Registrera ett konto och lyssna på Flyga Drake gratis redan idag.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat