Factfulness
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Factfulness

Med den passion som gjort Hans Rosling världsberömd beskriver han hur vi alla kan slippa bli stressade av en förlegad bild av världen. Han menar att genom att basera sin världsbild på fakta kan medborgare, politiker och ledare för företag fatta rätt beslut i en allt mer globaliserad värld. Boken Factfulness utgår ifrån tio misstag som vår hjärna gör och beskriver hur vi kan förändra våra tankefel och förstå världen lite bättre.

I Factfulness beskriver författarna tio saker som på flera olika sätt påverkar oss och gör att vi missförstår världens utveckling. Boken beskriver att vi genom att hantera de inre instinkterna kan ersätta en världsbild som är felaktig med en världsbild baserad på fakta. I boken tar sig Hans Rosling och hans medförfattare an världen genom att argumentera för ett mer faktabaserat förhållningssätt till den. Detta görs med en lika stor dos passion som blivit Hans kännetecken, precis som i hans självbiografi.

Till minne av Hans Rosling

Hans Rosling har skrivit Facfulness tillsammans med Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund. Under hans verkans år var Rosling professor i internationell hälsa på Karolinska Institutet i Stockholm. År 2017 avled han tragiskt efter en tids sjukdom. Hans var med och startade stiftelsen Gapminder och var också en välrenommerad föreläsare. Medförfattarna Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund var också med och startade stiftelsen Gapminder. De tre arbetade tillsammans under 18 år och idag föreläser de två över hela världen.

Lyssna på Facfulness gratis

För dig som hellre vill lyssna istället för att läsa dina böcker kan lyssna på boken som ljudbok istället. I ljudboksversionen, uppläst av Andreas T Olsson, bjuds du på drygt 10 timmar fullmatad med de tio knep som enligt författarna hjälper dig att förstå världen. Just nu har du möjligheten att skapa ett konto hos Nextory och BookBeat och lyssna på Factfulness tillsammans med många fler ljudböcker gratis under en begränsad tidsperiod.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat