Expeditionen: min kärlekshistoria
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Expeditionen: min kärlekshistoria

Expeditionen: min kärlekshistoria är en fackbok skriven av den svenske författaren, illustratören och läkaren Bea Uusma. År 1999 gav hon ut boken Astronauten som inte fick landa, som handlar om astronauten Michael Collins. År 2013 kom Expeditionen: min kärlekshistoria ut och vann det prestigefyllda Augustpriset för bästa fackbok. Bea utbildade sig till läkare efter att ha arbetat i många år som illustratör. Mellan åren 1996–2013 var hon gift med komikern Henrik Schyffert och skådespelerskan Martina Haag är Beas syster.

Det är juli 1897 och den svenske ingenjören Salomon August Andreé ger sig iväg i en vätgasballong mot Nordpolen. Med sig har han Knut Frænkel och Nils Strindberg. Tre dagar senare tvingas trion nödlanda på Arktis. I flera månader vandrar de över den arktiska isen i svåra väderförhållanden. Först trettiotre år senare hittas deras kroppar på Vitön i Svalbad. Frågan är varför de egentligen dog - de hade mat, varma kläder och gevär med sig. I Expeditionen: min kärlekshistoria försöker Bea Uusma lösa gåtan.

Uppläst av Bea Uusma och Oscar Töringe

Ibland kan det vara svårt att hitta tid till att läsa en bok. Med en ljudbok kan man kombinera aktivitet med läsning. Gå ut på en promenad och lyssna på din mobil. Eller varför inte i bilen på väg till jobbet? Författaren själv har tillsammans med skådespelaren Oscar Töringe läst in Expeditionen: min kärlekshistoria som ljudbok. Oscar Töringe har bland annat medverkat i filmerna Beck, Syrror och Det som göms i snö. Ljudboken är 3 timmar och 40 minuter lång.

Lyssna Expedition: min kärlekshistoria gratis

Om du vill lyssna på Expeditionen: min kärlekshistoria kan du använda Nextory eller BookBeat. De har tusentals ljudböcker och e-böcker att välja mellan. För att få tillgång till hela utbudet kan du testa på Nextory och BookBeat under en provtid. Därefter kan du välja att fortsätta till en kostnad varje månad. Abonnemangen har ingen bindningstid, så du kan avsluta din prenumeration när du vill. Nextorys och BookBeats appar fungerar både på iOS och Android.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat