Ett öga rött
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Ett öga rött

Ett öga rött har ett dagboksformat och huvudpersonen är en 15-årig kille vid namn Halim, som bor i Stockholm. Den är inte skriven på traditionell svenska utan på en förortssvenska som är konstruerad av författaren Jonas Hassen Khemiri. Boken har även blivit filmatiserad år 2007. Du får följa Halim som bor med sin pappa efter att modern gått bort. De flyttar till Södermalm där det inte bor så många utländska personer och Halim är besviken på sin pappa.

Halim tycker att hans pappa gör fel, att han vill vara en mönsterinvandrare och inte bryr sig om kampen mot "svennarna". Halim träffar också en dement kvinna som hävdar att svenskarna har en plan om att få bort invandrarna från Sverige. Hon försöker få pojken att inte lita på svenskarna samtidigt som han tycker att hans far har slutat kämpa för revolutionen. Berättelsen speglas både av humor och sorg när du får följa Halim i jakten på sig själv.

En historia som berör

Ett öga rött är en ljudbok som berör, även om den samtidigt är fylld med humor och glädje. Du får träffsäkert beskrivet hur det är att försöka hitta sig själv i ett annat land och med sin specifika språkstil är det även en unik bok. Den har dessutom översatts till flera olika språk, som exempelvis norska, ryska och tyska. Ett öga rött har fått ta emot mycket beröm och det är en väldigt intressant berättelse att ta del av.

Lyssna på ETT ÖGA RÖTT gratis

Ljudboken Ett öga rött är inläst av Hamadi Khemiri, författarens bror, som är skådespelare och pjäsförfattare. Ljudbokens längd är 5 timmar och 42 minuter. Just nu kan du under begränsad tid lyssna på boken gratis, både på Nextory och Bookbeat. Det är en ljudbok väl värd att lägga tiden på och den erbjuder timmar av glädje, skratt och spänning. Vi rekommenderar verkligen dig att lyssna på Ett öga rött nu när du har chansen att göra det kostnadsfritt.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat