En man som heter ove
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

En man som heter ove

Ove beskrivs som grannarnas skräck. Han är en bitter 59-åring som kör en Saab. Själv anser han att dock inte att han är bitter, utan menar att man kan inte går runt och flinar jämt och ständigt. Ove går sin inspektionsrunda runt i kvarteret varje morgon, då han kontrollerar sopsorteringen och flyttar felparkerade. Detta gör han trots att han inte längre är ordförande i bostadsrättsföreningen då han blev avsatt, vilket han själv anser vara en statskupp av medlemmarna.

Bakom den vresiga och ordningsamma mannen finns en sorglig historia. När de nya grannarna flyttar in tvärs över gatan och kör ner Oves brevlåda, är det själva verket upptakten till en hjärtevärmande och komisk berättelse. Då oväntad vänskap, tilltufsade katter och konsten att backa med släp, förändrar mannens liv. Det är en underhållande roman som innehåller en hög igenkännande faktor och pricksäker humor. Fredrik Backman berättar något som är viktigt om vår tid och oss själva, en feel good-berättelse helt enkelt.

Om Fredrik Backman

Fredrik Backman föddes 1981 i Stockholm och är idag en hyllad författare, skribent och bloggare. Han debuterade med böckerna Saker min son behöver veta om världen och En man som heter - Ove och då på en och samma dag 2012. Förutom att boken om Ove här filmatiserats och setts av tusentals, har även Britt-Marie var här, blivit film. Fredriks böcker har getts ut i 40 länder och i drygt 5 miljoner exemplar av böckerna.

Lyssna på En man som heter Ove gratis

Du kan lyssna på ljudboken En man som heter Ove hos Nextory och BookBeat helt gratis under en begränsad tidsperiod. Boken är inläst av Torsten Wahlund och är 10 timmar och 1 minut lång, vilket gör att du har några timmars underhållning. Du kan njuta och lyssna på ljudboken när du är på väg till och från jobb eller vill koppla av. En ljudbok är enkel och smidig, då den finns tillgänglig via din mobil eller surfplatta.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat