En droppe midnatt
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

En droppe midnatt

Jason Timbuktu Diakité är den skånska rapparen som gjort succé med sin träffsäkra musik och 2016 släppte han även självbiografin och släkthistorian En droppe midnatt. Där får du följa med Jason under hans uppväxt i den skånska staden Lund där han fick stöta på en hel del rasism på grund av sin hudfärg. Hans mamma är svensk och hans pappa är afroamerikan med rötter i Afrika och han fick stå ut med glåpord och liknande under uppväxten.

Det är en berättelse om identitet och längtan efter tillhörighet som inte lämnar någon oberörd. Jason kände sig varken svart eller vit, svensk eller amerikansk och i En droppe midnatt kan du följa hans uppväxt och hur han mötte musiken och påbörjade sin karriär. Du får också följa med när han åker till USA för att lära sig mer om sitt ursprung. Boken är verkligen skriven med känsla och du får följa en pojke på vägen mot att finna sig själv.

Författaren är uppläsaren

Det är Jason Timbuktu Diakité själv som är uppläsare av ljudboken, vilket ger ännu mer känsla och betydelse när du lyssnar på den. Du får höra berättelsen med rapparens egna röst på klingande skånska. När en bok läses in av författaren själv får den ett helt annat djup än om någon annan läser upp den. Timbuktu har även gjort en teaterföreställning med samma namn där han har en stor inlevelse och berättar med känsla.

Lyssna på En droppe midnatt gratis

Under en begränsad period kan du lyssna på En droppe midnatt helt gratis hos Nextory och BookBeat. Det är en ljudbok som är väl värd sin tid och med en känsla som kommer beröra varenda en som lyssnar på den. Ljudboken är 10 timmar och 10 minuter lång och det är väl värd tid att spendera. Du kommer både skratta och gråta när du lyssnar på den här historien om identitet, rasism och letandet efter sig själv.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat