Dumskallarnas sammansvärjning
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Dumskallarnas sammansvärjning

Dumskallarnas sammansvärjning av John Kennedy Toole handlar om en lat, storvuxen man vid namn Ignatius J. Reilly som är säker på att hela världen är galen. Han är mycket intellektuell, men bor ändå hemma med sin mamma, trots att han är 30 år gammal. Boken handlar om en strid mot den moderna tiden och var än Ignatius hamnar leder det till en stor mängd galenskaper. Det är inte konstigt att den kallas en av de roligaste böckerna någonsin.

I Dumskallarnas sammansvärjning stöter du på en stor variation av annorlunda personligheter och författaren har sannerligen haft en otrolig fantasi när han skrev boken. Ignatius fungerar som ett enmanskorståg. Han har även fysiska problem med sin magmun, men ändå älskar han att äta diverse onyttigheter. Det är sannerligen en unik huvudkaraktär i boken som lockar till många skratt under tiden du läser eller lyssnar. Både språk och dialoger är väl genomtänkta och underhållande.

Om John Kennedy Toole

John Kennedy Toole, författaren till Dumskallarnas sammansvärjning, fick aldrig själv ta del av den succé hans bok blev. Han misslyckades nämligen själv att ge ut boken och tog sitt liv som 32-åring på grund av depression av alla motgångar han stötte på. Dock gav hans mor inte upp och det var hon som såg till att hans bok blev publicerad, vilket alla humorälskare kan vara tacksamma för. Boken blev mycket hyllad när den gavs ut.

Lyssna på Dumskallarnas sammansvärjning gratis

Nu har du möjligheten att under en begränsad tid lyssna på detta komiska mästerverk helt kostnadsfritt via BookBeat och Nextory. Uppläsare är Tomas Bolme, en svensk skådespelare som även har läst in flera andra ljudböcker. Han har även vunnit priset "Årets Taltrast" år 2009, Bonniers årliga uppläsarpris. Dumskallarnas sammansvärjning är 18 timmar och 28 minuter lång och du kommer garanterat att skratta under många av dessa timmarna. Passa på att lyssna gratis nu när du har chansen.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat