Doktor Glas
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Doktor Glas

I ljudboken Doktor Glas följer vi huvudpersonen, en läkare som lider av depression, ur ett dagboksperspektiv. Under sin tid som läkare träffar han Helga som är gift med pastor Gregorius. Helga delar med sig av sin stora hemlighet till doktorn, att hennes man mot hennes vilja har gjort sexuella närmanden. Hon ber doktor Glas att hitta på någon falsk sjukdom så att hennes man ska hålla sig borta från henne och han hjälper henne gladeligen.

Doktor Glas säger den ena lögnen efter den andra till Helgas man. Glas gör det inte bara för att hjälpa Helga, utan för att han har fått känslor för henne. Från början handlar det om att Helga har en underlivssjukdom, men när doktor Glas får reda på att pastorn har börjat använda våld mot Helga byter han taktik. Doktor Glas förklarar istället att pastor Gregorius själv har fått en hjärtsjukdom och håller han sig inte borta från sin fru kan han dö.

En inre kamp

Doktor Glas blir desperat då en skilsmässa mellan Helga och pastorn inte är tänkbart. Vad ska han göra som får pastor Gregorius att sluta? Glas tidigare försök att stoppa honom har inte fungerat och därför börjar han tänka på den sista möjliga utvägen. Den inre kampen har börjat för doktor Glas och han funderar om han borde döda den avskyvärda pastorn. In i det sista gör Glas allt för Helga, för att hon ska bli hans.

Lyssna på Doktor Glas gratis

Om du vill lyssna på Doktor Glas redan idag kan du enkelt göra det via Nextory eller BookBeat. Via båda streamingtjänsterna kan du under en begränsad period lyssna gratis på hur många böcker du vill. Starta direkt genom att ladda ner någon av apparna och börja din gratisperiod. Doktor Glas går att lyssna på via båda tjänsterna och den svenska versionen är inläst av Sven Lindberg. Ljudboken har en uppspelningstid på 5 timmar och 16 minuter.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat