Dit solen aldrig når
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Dit solen aldrig når

Den tredje delen i Marianne Cedervalls omtyckta deckarserie om Anki Karlsson och Tryggve Fridman utgörs av romanen Dit solen aldrig når. I romanen hanteras ämnen som övergrepp mot kvinnor, vad det får för konsekvenser för deras familjer och hur omgivningens attityd till kvinnorna ser ut. Boken kan med dessa teman, utöver sin fängslande handling, även ses som en tidsskildrande samhällskommentar. Romanen gavs ut 2017 och utspelar sig på Gotland, liksom de tidigare böckerna i samma serie.

Anki är nybliven pensionär och ger sig ut på en långritt till en gammal prästgård. Tryggve har på sitt håll kommit i kontakt med ett olöst kriminalfall som han bestämmer sig för att gå till botten med. Centralt i handlingen är det gamla ”Fruntimmershuset”, ett tidigare vilohem för traktens kvinnor. Det verkar som att somliga vill tysta ner Fruntimmershusets historia. Anki och Tryggve leds på olika vis till det gamla huset och när Ankis väninna mystiskt försvinner blir historien allt svårare att dölja.

Följ Anki Karlsson i deckarseriens tredje del

Författaren Marianne Cedervall föddes 1949 i Halla socken på Gotland där hon än idag enligt uppgift vistas halvårsvis. Mariannes debutroman Svinhugg släpptes 2009 och blev den första av fyra delar i serien om väninnorna Mirjam och Hervor. Böckerna har sålt i 200 000 exemplar. Deckardebuten Av skuggor märkt om karaktärerna Anki Karlsson och Tryggve Fridman gavs ut 2015 och året därpå kom uppföljaren Låt det som varit vila. Sista delen, Dit solen aldrig når, gavs ut 2017.

Lyssna på Dit solen aldrig når gratis

Den tredje delen i deckarserien om Anki Karlsson och Tryggve Fridman finns nu tillgänglig som ljudbok via prenumerationstjänsterna Nextory eller BookBeat. Dessa båda tjänster erbjuder gratis lyssning för nya kunder under en tidsbestämd provperiod. Speltiden för Marianne Cedervalls verk Dit solen aldrig når är 8 timmar och 12 minuter. Ljudboken är inläst på svenska av Anna Maria Käll. Teckna din prenumeration redan idag för att lyssna på den tredje delen helt kostnadsfritt!

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat