Det första chiffret
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Det första chiffret

Det första chiffret är den första boken i Kontrahenterna-serien skriven av Denise Rudberg som kom ut i maj 2019. Boken är skriven med samma anda som böckerna Bletchley Circle och Hidden Figures och handlar om tre yngre kvinnor vars liv blir förändrat för evigt under andra världskriget. Kvinnorna bor i Stockholm och när kriget är som värst, bland fiender och spioner, sätts deras lojalitet och vänskap på prov mellan dem. Sveriges rikes säkerhet står på spel.

Du möter Elisabeth, Signe och Iris under år 1940 och samtidigt växer hotet från Tyskland och nazisterna sig allt starkare. De tre kvinnorna möts - Elisabeth säger upp sig från sitt arbete under väldigt dramatiska omständigheter. Signe tar sitt pick och pack för att flytta från landet och in till Stockholm. Iris och hennes två söner flyr kriget i Estland. Dessa tre väljs ut av regeringen och ska signalspana, då de ska knäcka tyskarnas hemliga kod. Kvinnorna blir livsviktiga för säkerheten i Sverige.

Om Denise Rudberg

Denise Rudberg föddes år 1971 och är numera en känd svensk författare. Under 1990-talet studerade Denise dramaturgi i USA och har dessutom arbetat som värdinna på nattklubben Riche i vår huvudstad. Förutom att skriva böcker har Rudberg samarbetat med Camilla Läckberg och de var tillsammans programledare för tv-programmet Läckberg & Rudberg. Programmet handlade om litteratur, då dessa två intervjuade välkända författare. Denise var med i dansprogrammet Let's Dance under säsongen 2011, men kom tyvärr sist.

Lyssna på det första chiffret gratis

Ljudboksversionen av Det första chiffret finns tillgänglig hos Nextory och BookBeat gratis under begränsad tidsperiod. Boken är 8 timmar och 29 minuter lång och uppläsare är Anna Maria Käll. Det finns många fördelar med att lyssna på ljudbok, där den största är att du kan läsa en bok samtidigt som du pysslar med annat. Extra uppskattade kan ljudböcker vara när du är på resande fot eller om du ligger på stranden. Registrera dig och börja lyssna gratis nu.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat