Det förlorade barnet
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Det förlorade barnet

Den numera etablerade romanförfattaren Elena Greco flyttar tillbaka till Neapel. Hon är tveksam till att ta upp kontakten med Lila, som numera är en framgångsrik egenföretagare. Deras vägar korsas igen när de blir grannar för ett slag och hjälper varandra. Deras vänskap ser annorlunda ut i vuxen ålder. Stabiliteten är flyktig och deras liv tar än en gång dramatiska vändningar. Kommer Elena och Lila att kunna återförenas, trots deras brokiga förflutna?

Neapelkvartetten är en tetralogi som består av böckerna Min fantastiska väninna (2012), Hennes nya namn (2013), Den som stannar, den som går (2014) och Det förlorade barnet (2015). Elena Ferrante har sagt att hon ser sin romanserie Neapelkvartetten som en och samma roman. Serien handlar om två flickor som följs åt från barndom till vuxen ålder, då de försöker att skapa sig ett liv i ett våldsamt fattigt område utanför italienska Neapel.

Sista delen i romanserien Neapelkvartetten

Vad många kanske inte vet är att Elena Ferrante är en pseudonym. Bakom namnet finns en italiensk författare som har valt att vara anonym. Hon är främst känd via sin romansvit Neapelkvartetten där handlingen utspelar sig i efterkrigstidens Neapel. Romansvitens huvudkaraktärer är väninnorna Elena och Lila. Genombrottet för Ferrante kom med Min fantastiska väninna, den första delen i Neapelkvartetten, som utkom på svenska 2016. Elena Ferrante har fått utmärkelsen Independent Publisher Book Award for Literary Fiction.

Lyssna på Det förlorade barnet gratis

Den fjärde och avslutande delen i Elena Ferrantes serie om romanförfattaren Elena Greco finns tillgänglig som ljudbok via någon av de digitala prenumerationstjänsterna Nextory eller BookBeat. I dessa båda appar erbjuds gratis lyssning för nya kunder under en begränsad tidsperiod, vanligtvis 14 dagar. Speltiden för Elena Ferrantes roman Det förlorade barnet är 17 timmar och 11 minuter. Ljudboken är inläst på svenska av Odile Nunes. Teckna din prenumeration och börja lyssna redan idag.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat