Det är något som inte stämmer
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Det är något som inte stämmer

Martina Haag blottar sin själ i den allvarliga, djupt sorgsna, men stundom roliga romanen Det är något som inte stämmer. Boken gavs ut år 2016, två år efter den offentliga skilsmässan från den före detta maken Erik Haag. Bokens huvudperson är uppdiktad, men historiens kärna bygger på egna erfarenheter från ett äktenskap i upplösning. Huvudpersonens resa flätas dessutom samman med Martina Haags. Boken utspelar sig i den svenska fjällvärlden där Petra efter sitt kraschade äktenskap spenderar 21 dagar i ensamhet.

Hur överlever du när din äkta hälft som lovade att älska dig i nöd och lust sviker dig? Boken handlar om känslomässig överlevnad och Petra beger sig till fjälls för att lappa ihop sig själv samtidigt som hon skriver en bok om sin egen skilsmässa. Ena sidan av historien ger dig som läsare en vacker natur med magiskt norrsken, en mystisk fjällsjö och en snygg fåordig norrländsk man. Andra delen ger oss en mycket naken skildring från en trasig relation.

Brutalt och ärligt

Bokens huvudperson Petra har blivit lämnad av sin Anders efter att han varit otrogen med sin arbetskompis Klara. Otroheten pågick under en längre tid och började när de båda spelade in ett tv-program tillsammans. Martina Haag skriver på ett sådant träffande och rakt sätt att du som läsare kommer att se hela händelseförloppet framför dig och känna Petras avgrundsdjupa sorg och förtvivlan. Samtidigt är det inte en rakt igenom sorgsen och deppig bok utan här finns plats för både skratt och galghumor.

Lyssna på Det är något som inte stämmer gratis

Just nu kan du lyssna gratis på Det är något som inte stämmer av Martina Haag via Nextory eller BookBeat under en provperiod. Kärleksromanen uppläses av författaren själv och har en speltid på 4 timmar och 26 minuter. Ingen av tjänsterna har bindningstid och du har möjlighet att lyssna på boken genom valfri enhet. Både BookBeat och Nextory erbjuder en kostnadsfri app som du med fördel kan använda om du önskar höra berättelsen via din telefon.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat