Det
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Det

Det var något som satte skräck i småstaden Derry i Main. Derry är en typisk amerikansk liten stad som i normala fall både är trygg och säker med sina butiker, bostäder och restauranger. Skräcken började en regnig dag då en pappersbåt seglande längs med rännilen i rännstenen och en liten pojke försvann. På ytan är det lugnt, men i kloaken fanns det något som iakttog och lurade. Under staden fanns något ont och Det lockade till sig barn.

Under 1950-talet samlade ett kompisgäng sina gemensamma krafter för att förgöra Det en gång för alla. Något gemensamt för kompisarna är att de känner sig utstötta och misslyckade. Gänget lyckas driva skräcken och ondskan in i det djupaste mörkret där Det hör hemma. Kompisarna ingår en pakt om ondskan kommer tillbaka ska de kämpa mot Det igen. Efter 28 år när mystiska försvinnanden och hemska mord skakar Derry är det dags för att kompisgänget att samlas igen och trotsa sin skräck.

Om Stephen King

Stephen King föddes hösten 1947 och är en känd amerikansk författare. Han har skrivit ett flertal bestsellers och några av dessa har även filmatiserat, så som Det, Carrie och Eldfödd. Stephen skriver också under pseudonymen Richard Bachman för att se om han kunde slå igenom igen. Hans böcker handlar om vanliga människor som hamnar i skräckfyllda situationer. King började sin författarbana redan vid 12 års ålder, då han fick sin första skrivmaskin och 1965 publicerade hans första berättelse - I was a Teenage Graverobber.

Lyssna på Det gratis

Du kan lyssna på ljudboken eller läsa e-boken hos Nextory och BookBeat gratis under en begränsad tidsperiod. Den engelska versionen av Det är 44 timmar och 55 minuter lång och den svenska översättningen finns enbart tillgänglig som e-bok, men är smidig att ha med sig i väskan eller liggandes sidan om sängen. En e-bok är smidigare än en vanlig bok och med en ljudbok kan du "läsa" samtidigt som du utför sysslor eller tar en promenad.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat