Da Vinci koden
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Da Vinci koden

Da Vinci koden är författaren Dan Browns storsäljare. Boken gavs ut på svenska år 2004 och det är en bok som fått stor uppmärksamhet världen över. Vi får följa huvudpersonen Robert Langdon, som till vardags är professor i religionssymbolik, men som dras in i en spännande mordutredning i Paris. I den franska huvudstaden upptäcker han en schism mellan de två organisationerna Prieuré de Sion och Opus Dei gällande om Jesus var gift samt hade barn med Maria Magdalena.

Da Vinci koden är uppkallad efter en av historiens mest framstående uppfinnare och konstnär, nämligen Leonardo Da Vinci. Den behandlar och sätter religiösa frågeställningar samt antaganden i ett nytt ljus. Världen över började ett stort intresse spira kring legenden om den heliga graalen och om Magdalenas roll inom kristendomen. Boken har dock inte endast fått positiv kritik, då flera romerska katoliker har fördömt boken för att gå till angrepp mot den katolska kyrkan.

Andra boken om Robert Langdon

Da Vinci koden är den andra romanen om Robert Langdon. Denna gång utspelar sig historien i England och Frankrike. Det har begåtts ett mord av en albinomunk på museiintendenten Jacques Saunière. I intendentens famn hittas ett pentagram som har text av blod inristat. Den döde ligger också i samma ställning som Den vitruvianske mannen av Leonardo Da Vinci. Innan intendenten dog gjorde han några sista ansträngningar att ge ledtrådar och på golvet lyckades han skriva "hitta Robert Langdon".

Lyssna på Da Vinci koden gratis

Både hos BookBeat och Nextory kan du nu lyssna på Da Vinci koden helt kostnadsfritt. Du har nämligen möjlighet att testa tjänsten under en begränsad tid utan bindningstid. Lyssna där du befinner dig och på den enhet som du föredrar. Båda tjänsterna har kostnadsfria appar att ladda ner till Android och iOS. Da Vinci koden är en av världens mest sålda böcker och har engagerat läsare över hela världen. Uppläsare är Jan Waldecranz och lyssningstiden uppgår till 18 timmar och 33 minuter.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat