Brobyggarna
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Brobyggarna

Jan Guillous Brobyggarna är första boken i en ny, spännande romanserie. Den skildrar hur människor får vara med om blodiga och dramatiska händelser under tidiga 1900-talet i Europa och andra ställen i världen. I Brobyggarna möter du tre småpojkar som kommer från en fattig fiskarfamilj. Dessa tre har en förbluffande och otrolig teknisk begåvning som upptäcks av en företagsägare i Kristiania. Företagsägaren vill inte låta deras fantastiska begåvning gå till spillo.

Därför får pojkarna gå i skola och när de är äldre skickas de till universitetet i Dresden, som då var en viktig teknisk läroanstalt. Efter deras examen 1901 ska bröderna betala tillbaka utbildningen genom att utveckla järnvägsbygget mellan Bergen och Kristiania. Olyckliga omständigheter gör att endast en av bröderna uppfyller detta. Han möts av kyla och snöstormar. En av bröderna flyr till Afrika och bygger järnväg. Där möter han människoätande lejon och får malaria. Bröderna råkar dessutom ut för omöjlig kärlek.

Om Jan Guillou

Jan Guillou föddes 1944 i Södertälje och är inte bara författare utan också journalist. Som journalist var Jan med om att avslöja IB-affären, då det kom fram att det fanns en speciell och framför allt hemlig organisation inom den svenska underrättelsetjänsten som inte ens riksdagen visste något om. Guillou har också varit programledare för tv-programmet Magazinet, men har mest deltagit i olika debattprogram på Svt1 och TV4. Ett flertal av Jans böcker har filmatiserats och blivit populära på bioduken.

Lyssna på Brobyggarna gratis

Vill du lyssna på en annorlunda ljudbok kan du passa på och lyssna på Brobyggarna som du hittar hos Nextory och BookBeat och som är gratis under begränsad tidsperiod. Ljudboken är 24 timmar och 12 minuter lång och det är Tomas Bolme som läser upp denna klassiker för dig. Boken är fängslande och spännande när du får följa de norska bröderna under deras uppväxt och sina järnvägsbyggen. Den beskriver hur det var i Norge och Afrika på tidigt 1900-tal.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat