Born to run
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Born to run

Löpning har bara på några år blivit landets mest bredaste folkrörelse. Till de stora loppen som hålls lite var stans i Sverige anmäler sig omkring 500 000 löpare. Christopher McDougall är en bästsäljande amerikansk författare som har upptäcks av läsare i olika länder. Han försöker besvara den frågan de allra flesta löpare ställer sig - varför löper jag? I boken Born to Run försöker Christopher oförtröttligt jaga och hitta svaret på just den frågan.

McDougall har med hjälp av framstående forskare, färgstarka långdistanslöpare och indianstammen Tarahumare, som är en bortglömd mexikansk löparstam, hittat sitt svar. Christopher förstod plötsligt varför vi människor är födda till att löpa. Dessutom upptäckte han att många löpare har tränat löpning på fel sätt. De löpare som ha läst Born to Run, alltså flera miljoner, har börjat löpa annorlunda. Boken berättar om oförglömliga karaktärer och är underhållande, vilket tilltalar olika typer av läsare.

Om Christopher McDougall

Christopher McDougall föddes 1962 och är en amerikansk journalist och författare. Han är mest känd för boken Born to Run, men har också skrivit The Greatest Race the World Has Never Seen och Superathletes. McDougall skriver också för tidskrifterna Esquire och The New York Times Magazine. Christopher gjorde en ordentlig research innan han skrev boken och studerade den mexikanska löparstammen. Han upptäckte att löparna inte fick de vanliga skador som vanliga löpare brukar få och McDougall ligger även bakom vissa moderna löparvänliga löparskor.

Lyssna på Born to run gratis

Du kan lyssna på ljudboken Born to Run av Christopher McDougall hos Nextory och BookBeat gratis under en begränsad tidsperiod. Är du en löpare kan du få hjälp med din träning och förstå hur du ska träna för att få bästa möjliga resultat. Självklart är boken även underhållande för andra och den har varit en bestseller i många länder. Fördelen med ljudböcker är att du faktiskt kan "läsa" en bok och göra andra saker samtidigt.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat