BookBeat
App Store-betyg: 4,6 av 5
Vårt betyg:
Antal enheter: 1-5
Operativsystem:
Lyssna offline
Familjeabonnemang:
Pris per månad: 149-345 kr
Prova BookBeat gratis

BookBeat Recension

Användandet av streamingtjänster blir allt vanligare och en svensk sådan är BookBeat. BookBeat erbjuder streamingtjänster i form av ljudböcker och e-böcker till sina kunder. Ett stort utbud av böcker finns tillgänglig hos BookBeat då de ingår i förlaget Bonnier Books och därmed har tillgång till hela Bonniersförlaget utbud. Utöver detta har BookBeat även samarbeten med andra bokförlag som gjort att bokutbudet breddats ytterligare. Har du tillgång till en iPhone-, Android-, eller Ipad så fungerar tjänsten på din enhet. För en fast avgift per månad ges du tillgång till hela BookBeats utbud med flertalet olika kategorier att välja mellan, allt för att passa just dig och dina intressen.

BookBeat ingår i Bonnierkoncernen och grundades år 2015. Från och med år 2015 gjordes användartester där de lät ett fåtal personer testa tjänsten i syfte att, genom dem, förbättra tjänsten ytterligare. Ett år senare, år 2016, ansågs tjänsten tillräckligt bra och BookBeat släpptes på den svenska marknaden. Ljudbokstjänster som BookBeat har banat vägen för en ökad försäljning av böcker och utsågs till en av Sveriges 100 bästa sajter av tidskriften Internetworld år 2017. BookBeat finns på fyra olika geografiska marknader idag och dessa är Sverige, Finland, Storbritannien och Tyskland. BookBeat är en naturlig del av den digitalisering som pågår idag som gör att fler människor ges tillgång till tiotusentals böcker.

BookBeat abonnemang

För att kunna teckna ett abonnemang hos BookBeat krävs det att du har fyllt 18 år. Vidare måste du måste registrera ett konto hos BookBeat med en giltig mejladress. När du väl har tecknat ett abonnemang hos BookBeat betalat du en förskottsbetalning för varje månad. Värt att veta är att det inte finns någon bindningstid på ditt abonnemang, väljer du att avsluta ditt abonnemanget så får du lyssna och läsa böcker under den perioden som du har förskottsbetalat. När perioden är slut avslutas tjänsten. Alla användare har rätt till två veckors prövotid där användaren får chansen att testa och bilda sig en egen uppfattning om tjänsten.

Det finns olika typer av abonnemang att välja på vid uppstart av ett konto hos BookBeat. Det finns ett konto som bara är för en person och det finns ett konto som kallas "familjekonto". För ett konto som bara är för en person kostar det 149 kr per månad efter att prövotiden avslutats. För ett familjekonto gäller samma pris för en person, sedan adderas 49 kr per månad för varje person som läggs till kontot. Det vill säga en familj med två personer betalar 198 kr per månad för hela utbudet hos BookBeat. Familjekontot kräver att alla användare är skrivna på samma adress.

Utbud

BookBeat tillhandahåller ett stort utbud av både ljudböcker och e-böcker. Det finns hela 15 kategorier att välja mellan när du sorterar i utbudet. Några av kategorierna som finns hos BookBeat är romantik, noveller, personlig utveckling, fantasy och biografier, allt för att möta användarnas önskemål. För den som är intresserad av språk så finns det, utöver svenska böcker, kategorierna engelska, tyska och finska för att förenkla sökandet efter utländsk litteratur. Appen visar även upp vilka trender som finns just nu, så du kan få inspiration i sökandet efter ny litteratur. Trender är exempelvis vilka böcker som är mest lyssnade på av användare just nu, barnens topplistor och så vidare.

BookBeat riktar sig till alla ålderskategorier. Det finns böcker för äldre, vuxna och för barn. Vidare är det lätt att sålla i utbudet för att hitta det du söker, både via kategoriseringssystemet och via sökrutan. Kategoriseringssystemet är till bra hjälp om du vet vilken genre du är sugen på, vet du en specifik bok du vill lyssna på eller läsa är det bara att söka på boktiteln med hjälp av sökrutan. Överlag upplevs BookBeats utbud som brett och det finns något för alla. Det är också enkelt att hitta inspiration till att läsa ny litteratur, även utanför ditt intresseområde, då du kan skrolla bland topplistor och "Veckans mest lyssnade".

Betalningsalternativ BookBeat

Du betalar ditt användarkonto hos BookBeat månadsvis. Förskottsbetalning tillämpas varje månad via din valda betalningsmetod på den kalenderdag som motsvarar den första dagen för ditt betalda abonnemang. Du betalar varje månad fram tills dess att du säger upp ditt abonnemang. Ett abonnemang hos BookBeat betalas med VISA, Mastercard eller presentkort. Med betalning via VISA eller Mastercard dras betalningen automatisk varje månad fram tills att du säger upp ditt abonnemang. Ett presentkort till BookBeat kan köpas via ATG-ombud samt på OKQ8 som sedan löses in på BookBeat via en kod på 20 tecken. Om du valt att betala med ett presentkort tar abonnemangstiden slut när värdet på presentkortet förbrukats.

Säga upp BookBeat

Det finns ingen bindningstid hos BookBeat vid ett köp av deras abonnemang. Väljer du att avsluta ditt abonnemang inom en betald månad så får du behålla ditt abonnemang tills den förskottsbetalda perioden har löpt ut. Du har även rätt att testa utbudet helt gratis i två vekor hos BookBeat och väljer du att avsluta ditt abonnemang under prövoperioden så behöver du inte betala något för abonnemanget och det avslutas sedan när prövoperioden löpt ut. Du får alltid lyssna och läsa klart under den förutbetalda perioden eller testperioden. Samma sak gäller om du har ett familjekonto, vid avslut av ett familjekonto slutar abonnemanget att gälla efter den förutbetalda perioden löpt ut.

Du avslutar ditt konto hos BookBeat genom att besöka sidan "bookbeat.se/logga-in" och logga in på din kontosida eller genom att logga in på ditt konto via appen. Väljer du att avsluta ditt konto via hemsidan "bookbeat.se/logga-in" så väljer du, under sidan prenumeration, "Avsluta prenumeration". På appen väljer du istället i menyraden, efter inloggning på ditt konto, fliken "Profil" och sedan "Kontoinformation". På "Kontoinformation" klickar du på länken "Avsluta prenumeration". Det är väldigt enkelt och smidigt att avsluta en prenumeration hos BookBeat och det är även enkelt att återaktivera ditt konto vid ett senare tillfälle om du ångrar ditt avslut.

Fördelar och nackdelar

BookBeat har fått betyget 4,6 av 5 på App Store, många beskriver den som en jättebra app och fördelarna som finns är många. Du kan båda läsa böcker online och offline, vilket är en stor fördel om du under en viss tid inte har tillgång till internet. Appen är också smart på det sättet att om du avaktiverar och sedan återaktiverar din prenumeration så ligger alla dina nedladdade böcker kvar på ditt konto. En annan fördel med BookBeat är att det inte finns någon bindningstid för deras abonnemang. BookBeats familjekonto gör det även möjligt för familjer att lyssna och läsa böcker till ett lägre pris.

Vid genomgång av recensioner från användare på App Store så finns det inte jättemycket negativa skrivelser om BookBeat. Någon saknar en funktion för bokmärke, en annan önskar ett lägre pris för abonnemanget. Vissa användare klagar även på utbudet av boktitlar. För vissa kan utbudet av böcker kännas ringa och för andra kännas för stort. Det är svårt att urskilja några direkta gemensamma nämnare. Det borde i alla fall finnas fler möjligheter till att reglera hur stor del av utbudet användaren vill ta del av. Vissa användare kanske bara är intresserade av en eller två kategorier och det kan kännas frustrerande att betala för ett utbud som du inte använder.

Rabattkoder och erbjudanden

Alla användare som är sugna på att testa BookBeat har rätt till en prövoperiod på två veckor innan någon betalning måste göras. Prövoperioden ger användarna möjlighet att själv få bilda en egen uppfattning om BookBeat innan någon betalning måste göras. Du startar prövoperioden enkelt genom att skapa ett konto hos BookBeat, det går att göra både i appen och via hemsidan. Vid registreringen av ditt konto måste du uppge ditt kortnummer och CVV/CVC- kod, men du kommer inte att behöva betala något om du väljer att avsluta ditt abonnemang under prövoperioden. Väljer du att fortsätta ditt abonnemang dras pengarna från ditt konto varje månad fram tills du avslutar ditt abonnemang.

BookBeat erbjuder en gratisperiod på två veckor när du startar ett konto hos dem. Utöver denna förmån har vi en exklusiv rabattkod som gör att du kan förlänga din prövotid till 21 dagar. Det ger dig en unik möjlighet att verkligen kunna njuta av BookBeats tiotusentals boktitlar helt gratis, där du i lugn och ro kan avgöra om du tycker att BookBeat har det som krävs sett till dina förväntningar och behov. Under den utökade prövotiden på 21 dagar innehar du samma rätt att avsluta ditt abonnemang precis när du vill, så du binder alltså inte upp dig på något sätt.

Sammanfattning

BookBeat är en app som erbjuder mängder av litteratur, både ljudböcker och e-böcker och det finns något för alla åldrar. BookBeat ingår i Bonnierkoncernen och kan därmed erbjuda hela Bonniersförlagets utbud, välkända titlar går därför att hitta hos BookBeat. Hela 15 kategorier finns hos BookBeat som du kan söka bland när du letar efter intressant litteratur. Kategorierna underlättar för användaren att sålla bland just sina intresseområden. Det är också enkelt att hitta inspiration till att läsa ny litteratur då du kan skrolla bland topplistor och "Veckans mest lyssnade". BookBeat är en populär app bland ljudboksappar och är helt klart en vass konkurrent till andra liknande appar på marknaden.

Det finns ingen bindningstid hos BookBeat vid ett köp av deras abonnemang, det gör att du inte känner dig tvingad till att fortsätta med tjänsten om du inte gillar den. Alla användare har även rätten till en 14 dagar lång prövotid med tjänsten, helt gratis, för att du ska kunna bilda dig en egen uppfattning om tjänsten. BookBeat erbjuder även ett familjekonto till den som vill att hela familjen ska ha tillgång till tjänsten, till ett reducerat pris. Vi ger appen 4 av 5 i betyg och rekommenderar er att utnyttja vår exklusiva rabattkod så att du kan prova på den helt kostnadsfritt i 21 dagar.