Bara ett barn
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Bara ett barn

Malin Persson Giolitos Bara ett barn gavs ut år 2017 och huvudpersonen i denna spänningsroman är sjuåriga Alex Andersson. Denna lille kille beskrivs som en märklig unge som alltid hamnar i slagsmål, som inte kan koncentrera sig på lektionerna och som somnar i bänken. Hans tal utgörs endast av svordomar och det är svårt att verkligen nå honom. En dag i skolan upptäcker dock hans lärare något som gör att hon slår larm.

Läraren är den som ser Alex ärr på kroppen, hans frakturer som har fått självläka och de nya brännskadorna som ännu är inte har läkt. I sju års tid har ingen barnavårdscentral, skolsyster, släkt eller grannar rapporterat om missförhållanden i Alex Anderssons hem. Den som ska föra Alex talan är advokat Sophia Weber. Hon har inte fått företräda varken massmördare eller bankdirektörer, vilket hon tycker är orättvist och nu har fått fått en sjuåring som klient.

Om författaren

Malin Persson Giolito föddes år 1969 i Bromma utanför Stockholm som dotter till den kände kriminalprofessorn Leif G.W. Persson. Hon utbildade sig till jurist och när hon började skriva var det därför naturligt att böckernas handling blev förlagd till rättssalen. Hon debuterade år 2008 med Dubbla slag och Bara ett barn är hennes andra roman. Genombrottet kom år 2016 med boken Störst av allt som sedan blev den första svenskproducerade serien på Netflix.

Lyssna på Bara ett barn gratis

Nu har du möjlighet att lyssna på Bara ett barn som ljudbok på Nextory eller BookBeat helt kostnadsfritt under 14 dagar. Tjänsten har ingen bindningstid och det är möjligt att lyssna offline på valfri enhet. Både Nextory och BookBeat erbjuder kostnadsfria appar för Android och iOS. Ta med dig boken ut och lyssna under promenaden, när du gör hushållssysslor eller på bussen till jobbet. Inläsare till boken är skådespelaren Anja Lundqvist och boken är 9 timmar och 30 minuter lång.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat