Allt jag fått lära mig
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 14 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

Allt jag fått lära mig

Allt jag fått lära mig är en memoar av författaren Tara Westover som har rosats av kritiker över hela världen samt kallat boken för ett fenomen. Hennes självbiografi skildrar den egna uppväxten i ett mormonhem som var avskärmat från omvärlden. Den handlar om en ung människas i detta fall en kvinnas, längtan att forma sig själv, upptäcka sina intressen och strävan efter kunskap. Boken visar att familj och lojaliteter kan stå i vägen för det egna självförverkligandet.

I Taras mormonhem förbereds hon för domedagen istället för ett liv ute på arbetsmarknaden. Att läsa och studera skolämnen som matte och historia eller att umgås med andra barn utanför familjen är inget som förekommer hos Westover. Tillsammans med sina föräldrar och sex syskon bor Tara på en gård i delstaten Idaho. På somrarna kokar barnen örter med sin mamma och om vintrarna arbetar syskonen i pappans skrotverkstad. De undviker sjukhus och när Tara får ett stålrör genom benet behandlas hon med örtomslag.

Börjar skolan vid 17-års ålder

Taras Westovers familj är det som kallas survivalists, en rörelse som förbereder sig för katastrofer. De lever också helt avskärmade från samhället. I boken berättar Tara att hon var 17 år första gången som hon gick in i en skolbyggnad. Stora historiska händelser som är viktiga även i vår tid har hon aldrig hört talas om. Förintelsen, Kennedys eller Martin Luther King har helt gått henne förbi. Mitt i all religiös fanatism finns en längtan ut i världen.

Lyssna på Allt jag fått lära mig gratis

Lyssna på ljudboken Allt jag fått lära mig via Nextory eller Bookbeat gratis under 14 dagar. Du kan lyssna via din dator, surfplatta eller telefon och båda tjänsterna finns tillgängliga som appar för både Android och iOS. Du har ingen bindningstid och du kan ladda ner dina böcker för att lyssna offline. Boken är inläst av Katharina Cohen och har en speltid på 13 timmar sex minuter. Ljudboken har utgivits av Natur & Kultur 2019-03-14.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat