50 nyanser av honom
Lyssna gratis här:
Nextory
Gratis 30 dagar
BookBeat
Gratis 14 dagar

50 nyanser av honom

50 nyanser av honom handlar om den 21-åriga collegestudenten Anastasia Steele, som bor tillsammans med sin vän Katherine som jobbar med en studenttidning på universitetet. När hon blir sjuk försöker hon få Ana att ersätta henne och genomföra en intervju med den 27-årige entreprenören Christian Grey. Intervjun går inte som Ana hade hoppats på, hon är nervös och tycker att hon stakar sig igenom frågorna. När Christian senare söker upp Ana inleds deras relation som är präglad av skräckblandad förtjusning.

Boken utspelar sig i Seattle och har fått mycket uppmärksamhet för sina erotiska scener innehållandes sexuell underkastelse, sadism och masochism (även kallat BDSM). Berättelsen tar fart när Christian ber Ana om att skriva på ett avtal om deras framtida relation som han vill ska innehålla BDSM och en tydlig rollfördelning när det gäller dominans. Genom deras passionerade relation får Ana lära sig om sina egna begär, samtidigt som hon får lära känna de hemligheter som Grey döljer för omvärlden.

En världssuccé

E.L. James trilogi slog ner med en smäll när de publicerades och succén har varit ett faktum från start. Efter bara sex veckor hade 10 miljoner böcker sålts i USA och succén fortsatte sedan utomlands där över 37 länder har köpt rättigheterna till boken. Dessutom har böckerna filmatiseras. Under 2012 meddelade Amazon att trilogin sålt mer än Harry Potter-böckerna på deras hemsida, ett ytterligare tecken på att böckerna är omåttligt populära hos världens bokläsare.

Lyssna på 50 nyanser av honom gratis

Ett alternativ till att läsa den fysiska boken är att lyssna på den i ljudboksformat, ett perfekt val för dig som föredrar att lyssna framför att läsa. Om du skapar ett konto hos någon av tjänsterna Nextory eller BookBeat kan du just nu lyssna på 50 nyanser av honom gratis under en begränsad tidsperiod. Ljudboken är drygt 20 timmar lång och läses upp av Julia Dufvenius. Lyssna på promenaden, när du städar eller på väg till jobbet.

Lyssna gratis här:
Nextory
BookBeat